Facultățile din Marea Britanie nu mai reprezintă interes pentru viitorii studenți din România

Premium Edu, furnizor de servicii de consultanță educațională, cu un portofoliu de parteneri și instituții internaționale de top, anunță o schimbare în comportamentul studenților interesați să studieze în Marea Britanie. În procesul său intern de evaluare a cererii de oferte educaționale, agenția observă că pe măsură ce incertitudinile politice din Marea Britanie privind ieșirea acesteia din Uniunea Europeană s-au acutizat, numărul celor care au ales să urmeze cursurile universităților din Marea Britanie în anul universitar 2019-2020 a scăzut cu aproape 30% raportat la cifrele din portofoliul agenției pe anul 2018. Agenția remarcă de asemenea o creștere a interesului tot mai mare din partea părinților către ofertele facultăților private din zona continentală a Uniunii Europene.

Anul 2019 a continuat să fie dedicat soluțiilor alternative de oferte educaționale pe fondul scăderii cererii pentru ofertele universitare din Marea Britanie, tendință remarcată încă din 2018. Pe măsură ce a crescut incertitudinea privind regimul vizelor de studiu în Marea Britanie, a procedurilor de acordare a creditelor din partea guvernului britanic, părinții și viitorii studenți din România s-au orientat spre ofertele educaționale din țări precum Olanda, Germania, Elveția sau Italia. Mai mult, agenția a remarcat o scădere în 2019 a cererii pentru oferte de studiu în Marea Britanie cu aproape 30% comparativ cu anul anterior, tendința fiind aceea de a căuta ofertele educaționale în sisteme naționale stabile. Părinții, interesați să găsească cele mai bune opțiuni de studii pentru copiii lor, au crescut cererea pentru ofertele educaționale în cadrul facultăților private din Elveția.

„Agenția urmărește evoluția tendințelor socio-politice din Europa și monitorizează cererea de pe piața forței de muncă din Uniunea Europeană pentru a recomanda universitățile care oferă cursuri de nișă, în concordanță cu cerințele din HR. De aceea ne-am diversificat ofertele educaționale și programele de studii cu finanțare publică, pe fondul schimbării cererii pentru centrele universitare afectate de Brexit. Mai mult, ne pregătim pentru organizarea unui târg educațional dedicat cursurilor universitare și post-universitare de nișă în domeniul studiilor de business, în domeniul inovației, managementului și artelor” a declarat Mihaela Haiduc, Director of Education and Learning al agenției.

Premium Edu a identificat însă o diferențiere importantă pentru un anumit tip de cerere de oferte educaționale în Marea Britanie.  Mai exact, în ciuda incertitudinilor create de Brexit, rămân de mare interes pentru publicul român universitățile de top precum Oxford University, Imperial College of London, University of Arts și Cambridge University, cei care doresc să meargă la aceste universități de top asumându-și consecintele Brexitului. Toți studenții consiliați de Premium Edu care se află la studii în Marea Britanie sunt confortabili și multumiți cu studiile pe care le-au ales, în ciuda faptului că întregul proces de consiliere și alegere a domeniilor de studiu a fost complex.

Elevii și studenții pot găsi mai multe informații despre serviciile și programele oferite pe adresele www.PremiumEdu.ro sau www.studyinarts.com precum și pe conturile oficiale de Facebook și Instagram.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.