România, alături de puterile mondiale din domeniul medical studențesc

0

În perioada 1-8 august 2019, Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) a fost prezentă la cea de-a 68-a Adunare Generală de Toamnă a International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSA), în Taipei, prin intermediul unei delegații de 12 de studenți, dintre care 5 studenți ai Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București și membri ai Societății Studenților în Medicină din București. Evenimentul internațional a reunit peste 1000 de studenți din peste 125 de țări membre ale federației internaționale.

Studenții români au dat dovadă de o implicare crescută în comunitatea medicală internațională, nu numai prin participare, ci prin facilitarea de sesiuni pe diverse teme, precum rezistența la antibiotice sau relațiile externe în organizațiile studențești. Prin eforturile depuse, implicare și calitate academică, studenții români confirmă de fiecare dată faptul că plasarea universităților de medicină din România pe locuri onorante din clasamentul mondial este justificată.

Participând la un eveniment de o astfel de anvergură, în care au fost prezenți reprezentanți ai studenților din toată lumea, precum și invitați de seamă din comunitatea medicală internațională, tinerii au demonstrat că pot purta numele de ambasadori ai României și că schimbul de idei și experiențe cu studenți și experți din culturi și țări diferite este o componentă esențială pentru o pregătire a viitorilor medici, la standarde moderne.

Toate aceste afirmații sunt susținute și de plasarea în echipa internațională a IFMSA a unui număr de 6 studenți români, în diverse poziții. Printre aceștia, un student al UMFCD este membru al boardului de conducere al IFMSA. Sprijiniți de restul delegației, au reușit în mai puțin de o săptămână să se facă remarcați prin experiența și cunoștințele dobândite în cadrul sesiunilor dedicate celor 5 departamente de bază ale structurii internaționale, plasând FASMR, cât și România alături de puterile mondiale din domeniul medical studențesc.

În completarea discuțiilor din cadrul celor 5 comitete de Sănătate Publică, Educație Medicală, Sănătatea Reproducerii, Drepturile Omului și Schimburi Studențești,  FASMR a fost prezentă și în cadrul Târgului de Proiecte, acolo unde a prezentat cel mai nou și de succes proiect întreprins de către Departamentul de Educație Medicală, Young Doctors of Romania, captând cu certitudine interesul audienței.

De asemenea, membrii delegației au propulsat în prim-plan imaginea României prin participarea la National Food and Drinks Party, oferind studenților din peste 125 de țări posibilitatea de a admira portul popular sau de a gusta preparate tradiționale românești.

Participarea la o Adunare Generală IFMSA este o aventură fascinantă, în care avem şansa de a ne completa experiența academică cu o experiență unică internațională. Suntem hotărâți să revenim cu idei din toate colțurile lumii, pe care avem datoria de a le aplica şi în România, în beneficiul celor peste 24 000 de studenți medicinişti pe care îi reprezentăm. Împreună facem diferența!” – Teodor Cristian Blidaru, Președinte FASMR și membru al boardului IFMSA

Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) este o organizaţie studenţească, independentă, non-guvernamentală şi apolitică care reprezintă interesele profesionale, ştiinţifice, sociale şi culturale ale studenţilor medicinişti. Înfiinţată în 1991, FASMR reflectă interesele comune a peste 25.000 de studenţi medicinişti, în relaţia cu autorităţile statului, cu universităţile din care fac parte şi cu ceilalţi parteneri externi, fiind membră cu drepturi depline IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.