O nouă intervenție a Mariei Grapini, în plenul european, pentru susținerea IMM-urilor

Plenul Parlamentului European de la Strasbourg a pus pe agenda zilei de marți, 17 septembrie, summitul ONU pentru acțiuni climatice respectiv summitul privind obiectivele de dezvoltare durabilă, ce va avea loc la New York.

Europarlamentarul român, Maria Grapini, a interv această perspectivă, planeta.enit pe subiect, solicitând o abordare realistă a noii Comisii Europene, deci o analistă justă și deschisă a poluării, cu indicarea directă a celor care amenință, din

“Eu cred ca poziția Europei, a UE, a fost foarte clară pe acest subiect. Ne-am stabilit ținte pentru 2030, pentru 2050. Cred că trebuie ca următoarea Comisie, care va fi validată, să aibă o abordare pragmatică, să găsească măsuri adecvate pentru a nu rata ținta 2050. Și cred că este important acest summit pentru că, din păcate, nu numai Europa poluează, stim bine că globul este afectat de poluarea din China, respectiv din SUA, deci reprezentanții institutiilor europene trebuie să sublinieze acest lucru! Reuniunea trebuie să se termine cu măsuri concrete la nivel global și, sigur, părerea mea este că ONU trebuie să fie mai implicată pe acest subiect.”, a declarat Maria Grapini, în plenul PE de la Strasbourg.

În aceeași intervenție, europarlamentarul român n-a omis teza susținerii IMM-urilor, pe care o readuce în atenție PE, ori de câte ori are ocazia.

“Cred că este bine ca în Noul Cadru Financiar Multianual să nu uităm de bugete, avem nevoie de investitii, de sustinerea IMM-urilor, pentru adaptarea la noile măsuri, iar fără investiții, inovare, cercetare nu vom putea atinge țintele!”, a conchis europarlamentarul Maria Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.