Magna cum laude pentru 1.756 de absolvenţi ai UMF “Carol Davila” din Bucureşti
Cu doar câteva zile înaintea deschiderii noului an universitar, se încheie ciclul festivităţilor de absolvire 2019 a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti. După ce, luna aceasta s-au derulat manifestări similare ale absolvenţilor facultăţilor de Farmacie, Medicină Dentară, Moaşe şi Asistenţă Medicală, cea de-a IV-a festivitate aparţine absolvenţilor Facultăţii de Medicină. Cele patru facultăţi ale UMF “Carol Davila” din Bucureşti numără anul acesta 1.756 de absolvenţi.
Intitulată generic “Gheorghe Marinescu”, promoţia 2019 a Facultăţii de Medicină a UMF „Carol Davila” îşi va etala cei 1.058 de licenţiaţi, sâmbătă, 28 septembrie, ora 11, pe scena amenajată special pentru festivitatea de absolvire, în incinta Pavilionului Central al Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti.
Emoționanta manifestare se va desfășura în prezenţa unui distins auditoriu, peste 6.000 de participanți (studenți, părinți și cadre didactice) care vor face să răsune încă o dată cunoscutul imn Gaudeamus Igitur.
“Promoția 2019, ce poartă numele reputatului savant Gheorghe Marinescu , scrie o nouă pagină în frumoasa istorie a Universității noastre , an în care , prin realizările științifice ale comunității noastre academice, UMF Carol Davila a atins o nouă performanță remarcabilă, urcând 200 de poziții în TOP 500 Shanghai, unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților prin prisma indicatorilor de excelenţă” a declarat Acad. I.Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila” Bucureşti.
La rândul său Prof.Dr. Cătălin Cârstoiu, Decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București a subliniat că “să cercetăm cele ce s-au petrecut, să cunoaştem cele prezente, să aplicăm cele învăţate!…Adresez acest îndemn al lui Hipocrate tuturor absolvenților noștri care trec într-o nouă etapă a carierei, aceea de medic, pentru care cei șase ani de studii universitare reprezintă doar o picătură în oceanul cunoașterii pe care au ales să navigheze în această viață. Spun acest lucru pentru că medicina nu este doar o profesie , ci un vast domeniu care implică dăruire, abnegație, devotament și iubire față de cel mai frumos dar pe care noi toți l-am primit, viața” .
Cele patru facultăţi ale UMF “Carol Davila” din Bucureşti numără anul acesta 1.756 de absolvenţi: Facultatea de Medicină-1.058 absolvenţi, Facultatea de Farmacie-251 absolvenţi, Facultatea de Medicină Dentară-259 absolvenţi și Facultatea de Moașe și Asistență Medicală -188 de absolvenți.
„Ceremonia de absolvire reprezintă pentru studenții medicinişti, o manifestare plină de emoție, care ne aduce împreună pentru a sărbători rezultatul celor 6 ani de muncă a colegilor mai mari. O particularitate a profesiei noastre este faptul că medicina necesită în mod special munca în echipă. Astfel, rămâne doar o chestiune de timp până ce vom ajunge din nou să lucrăm împreună, generații diferite, motivate de acelaşi scop comun. Felicitări, dragi absolvenți și mult succes în cele ce vor urma!” a precizat preşedintele Societăţii Studenţilor Medicinişti, Rareș-Bogdan Băloi
Evenimentul va avea loc sâmbătă, 28 septembrie, începând cu ora 11:00, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, adunând aproximativ 6.000 de participanți: absolvenți, părinți, profesori.
Despre UMF „Carol Davila” din București
În 1857 Carol Davila in ccolaborare cu Nicolae Kretzulescu înființează Şcoala Naţionala de Medicina şi Farmacie. Cea mai veche universitate de medicină și farmacie din țară a fost, încă de la început, recunoscută în Franța și Italia, unde s-au format cu precădere primii profesori. Dedicați îndeplinirii misiunii instituției de formare și perfecționare a resurselor umane înalt calificate în domeniul medical, de a promova cercetarea științifică, spiritul și gândirea critică, membrii comunității academice se remarcă prin realizări de ordin profesional și social. De-a lungul timpului, membrii corpului academic al Universității au fost recunoscuți drept personalități ale lumii medicale românești și internaționale.