Crama Aramic, vinuri apreciate, la Wine and Street Food Festival 2019
Wine and Street Food Festival-cel mai mare eveniment de Wine și Street Food din România- s-a desfășurat în perioada 27-29 septembrie la Palatul Parlamentului.
La evenimentul din acest an al Wine and Street Food Festival au participat peste 25.000 de vizitatori, ceea ce reprezintă nu numai un record, dar și o promisiune respectată și o garanție că o astfel de prezență este benefică atât pentru expozanții din zona wine-drinks, precum și pentru cei din zona food-gourmet. Vorbim de o experiență inedită –un adevărat periplu printre gusturi, tradiții, bunătăți, locuri și oameni.
Într-o companie selectă, l-am reîntâlnit pe proprietarul Cramei Aramic, Cosmin Crăciunescu, un manager pe cât de tânăr, pe atât de ambițios și pliat pe realitatea unei concurențe acerbe.
“Crama Aramic este la patra participare la acest târg și prezintă gama de produse pe care o are în portofoliu.
În cadrul târgului, Crama Aramic a venit cu trei vinuri roșii, un Cabernet Sauvignon, o Fetească Neagră și un cupaj roșu numit Roșu de Silagi, un roze și trei vinuri albe, un Sauvignon Blanc, un Chardonnay și un cupaj alb. De-a lungul edițiilor la care am participat am observat că publicul este foarte interesat să cunoască și să deguste vinurile noastre, mai ales că ulterior s-au făcut comenzi în acest sens către Crama Aramic.
Pentru noi aceste târguri sunt foarte importante mai ales că participanții au șansa de a degusta vinul și de a rămâne cu amintirea vinului degustat de la Crama Aramic.
Punctul forte al Cramei Aramic, o cramă tânără, este acela că a reușit să mențină, în mai puțin de cinci ani, o calitate înaltă a vinului produs, iar această recunoaște ne bucură foarte mult.
Ne propunem, de asemenea, dezvoltarea a cât mai multor soiuri de struguri prin plantarea unei vițe de vii noi și, în context, să lărgim gama de vinuri pe care o avem, în portofoliul nostru, în momentul de față. Concurența pe piață este acerbă, după cum vedeți, chiar la acest târg, sunt prezente foarte multe crame cu foarte multe sortimente de vinuri.
Nu regret deloc că am investit în această cramă, mai ales că prin interacțiunea cu oamenii la aceste târguri, analizând părerile lor, pozitive sau mai puțin pozitive, putem construi, mai departe, un brand solid și vinuri din ce în ce mai bune care să câștige încrederea consumatorilor!”, ne-a spus Cosmin Crăciunescu.
De altfel, tânărul manager general, Cosmin Crăciunescu, a reușit în mai puțin de cinci ani, prin participarea la evenimentele de profil din România și din afara granițelor țării să obțină, astfel, o salbă de medalii importante.
Concret, participarea la VINVEST 2019, ediția a XVI-a, la Timișoara, a reprezentat prilejul ideal pentru Crama Aramic de a obține, în ciuda unei concurențe prestigioase și selecte, medalia de argint pentru ARAMIC Roșu de Silagi 2017! A fost un moment important de prezentări, degustări, reportaje, întâlniri/revederi cu oameni noi și oameni dragi…
Reușita este cu atât mai mare cu cât în perioada 13-14 aprilie, Crama Aramic, a participat, la Brașov, la concursul “Vin la Munte”, unde a obținut încă două medalii importante: Medalie de aur pentru Piatra Soarelui Colonada 2017 respectiv medalie de argint pentru ARAMIC Roșu de Silagi 2017.
Reamintim că la Vinofest 2016, Vârșeț (Vrsac), în Serbia, aflată la început de drum, Crama Aramic „a spart gheața” cum se spune, în privința medaliilor obținute pe plan intern și internațional, cu o Medalie de Aur cu Muscat Ottonel demisec 2015.
La aceeași competiție prestigioasă i-au mai fost premiate Rose-ul, Cabernetul Sauvignon și Pinot Noir-ul.
De asemenea, participarea Cramei Aramic la IWCB VINARIUM 2019 unde au fost jurizate peste 1.000 de vinuri, punctarea acestora fiind făcută de un juriu internațional din 15 țări s-a soldat cu obținerea altor două importante medalii.
Medalie de Aur – ARAMIC Feteasca Alba , 2018
Medalie de Aur – ARAMIC Rosu de Silagi, 2017
Construită în 2015 cu ajutorul fondurilor europene, crama Aramic are o capacitate de 200.000 litri.
Culesul strugurilor se realizează manual, crama deține propria linie de îmbuteliere, totul este nou, modern, din inox, rezervoarele fiind controlate din punct de vedere termic.
Într-o competiție necruțătoare, Crama Aramic reușește încet, dar sigur, să câștige încrederea tuturor celor care știu cât de important este un vin de calitate!