Inițiativa Levant pentru Pace Globală, promovată de Emil Constantinescu în Consiliul Europei

La 3 octombrie 2019, președintele Emil Constantinescu a prezentat la Strasbourg, în Consiliul Europei, misiunea și activitatea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (ISACCL). Masa rotundă la care a participat, organizată de Coaliția Interparlamentară pentru Etică Globală, partener în promovarea Inițiativei Levant, a avut drept scop implementarea, la nivel european, a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (O.D.D.) propuse de Organizația Națiunilor Unite.

Sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a început pe 30 septembrie 2019 cu evenimente dedicate aniversării a 70 de ani de la fondarea instituției. Astăzi, din Consiliul Europei fac parte 47 de state, iar Adunarea este formată din 324 de titulari şi 324 de supleanţi, desemnaţi de către parlamentele naţionale din țările membre. În 1999, cea mai veche instituție europeană a primit din partea României, la aniversarea a 50 de ani de la înființare, un dar de preț, sculptura Rugăciune a lui Constantin Brâncuși, admirată de toți vizitatorii Consiliului Europei.

Liliane Maury Pasquier, președinte al APCE, parlamentarii europeni reuniți la masa rotundă și participanți din Costa Rica, Israel, Madagascar, Nigeria, Mali, Italia, Spania, România –  nume sonore în eforturile de promovare a inițiativelor umanitare precum dr. Alberto Zucconi (Academia Monială de Artă și Știință), Haidara Aichata Cisse (Vicepreședinte al Parlamentului Pan-African), Esther Abimbola Ajayi (fondatoarea fundației supranumită „cel mai mare filantrop al Africii”), sau dr. Nadeem Ammar (Asociația Druze pentru Cultură și Pace) – au explorat căile practice prin care se poate ajunge la o adevărată cultură a păcii, esențiale fiind educația și implicarea generației viitoare.

Lucrările mesei rotunde au fost prezidate de senatorul spaniol Antonio Gutierrez-Limones, căruia  președintele Emil Constantinescu i-a înmânat, din partea Coaliției Interparlamentare pentru Etică Globală și a Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, o diplomă onorifică de Ambasador al Păcii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.