Iohannis a câștigat detașat turul II al alegerilor prezidențiale! Dăncilă a obținut doar 33% din voturi!

Share:

Potrivit datelor OFICIALE furnizate de IRES, Klaus Iohannis este câștigător și în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, obținând o majoritate covârșitoare de voturi: 66,5%. În schimb, contracandidata sa, Viorica Dăncilă, a reușit să strângă doar 33,5% din voturi. 

Așadar, Klaus Iohannis a obținut un nou mandat la Cotroceni, obținând, potrivit sondajului IRES, 66,5% din voturi. Contracandidata sa, Viorica Dăncilă, a strâns abia 33,5% din voturi.

Exit poll-ul IRES a fost realizat la ieșirea de la urne. Acesta a fost efectuat la nivel național, iar datele au fost prezentate imediat după încheierea votului.

Sondajul exit poll de la IRES, pe care Realitatea PLUS l-a prezentat la ora 21:00, după finalul votului la alegeri prezidențiale 2019, NU ține cont și de votul din Diaspora. Rezultatele prezintă estimarea votului la ora 20:00.

Klaus Iohannis a câştigat a doilea mandat prezidenţial, potrivit sondajului exitpoll realizat de institutul Sociopol.

Klaus Iohannis a obţinut 67%, iar Viorica Dăncilă 33%.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică seară, după închiderea urnelor, că a obţinut cea mai importantă victorie împotriva Partidului Social Democrat.

„Este cea mai categorică victorie împotriva PSD”, a spus Iohannis, la sediul PNL, după anunţarea exit-poll-urilor, care îl clasează pe primul loc în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Prezenţa la vot în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale a fost, duminică, la nivel naţional, până la ora 21,00, de 49,87%, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC).

Au votat 9.086.421 de alegători, dintre care 5.255.844 în mediul urban, iar 3.830.594 în mediul rural.

În Bucureşti, prezenţa la urne a fost de 54,38%.

Din cei 14 candidaţi care au intrat, oficial, în cursa pentru Cotroceni, în primul tur al prezidenţialelor, pe 10 noiembrie 2019, Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă au obţinut majorităţi confortabile de voturi, care le-au permis să între în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

În primul tur al prezidențialelor, Klaus Iohannis a obţinut, potrivit rezultatelor oficiale prezentate de Biroul Electotal Central (BEC), 37,82% din voturi. În schimb, Viorica Dăncilă a obţinut, tot în primul tur, 22,26% din voturi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.