Anunț al Ministerului Sănătății: Un al doilea român, infectat cu coronavirus!

Share:

Al doilea roman a fost confirmat cu coronavirus pe vasul Diamond Princess. Anuntul a fost facut de Ministerul Sanatatii din Japonia.

Un al doilea român a fost depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus, anunță presa japoneză, care citează ministerul nipon al Sănătății.

La bordul vasului japonez de croazieră Diamond Princess se află 17 români, doi turiști și 15 angajați.

Vasul de coazieră Diamond Princess a fost plasat în carantină pe 3 februarie, când a ajuns în Yokohama. Numărul total de turiști și membri ai echipajului trece de 3.700 de persoane.

Primul român infectat cu coronavirus de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină în apele teritoriale japoneze, este într-o stare de sănătate bună. El este supus în continuarea unor teste medicale suplimentare, a anunțat Ministerul român al Afacerilor Externe. Un alt român, dintre ceilalți 17 aflați la bordul navei Westerdam din Cambodgia, a plecat spre casă.

Românul, angajat pe vas, depistat cu coronavirus era angajat la bucătăria vasului de croazieră. La bord se află și soția acestuia, care face parte din personalul navei.

Bărbatul este din Bascov, județul Argeș. Primarul din Bascov, Gheorghe Stancu, a declarat, vineri, că bărbatul are 41 de ani și că nu a mai venit acasă din 2014.

„Este plecat din 2014. Nu a mai venit. S-a căsătorit în iunie 2014 cu o fată din Republica Moldova. Amândoi lucrau pe vas de croazieră. Are un apartament la un bloc de aici”, a declarat Stancu, potrivit Mediafax.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.