UVT își oferă spațiile pentru buna organizare a examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională din acest an

0

Universitatea de Vest a finalizat, în perioada ultimelor săptămâni, structurarea disponibilităților pentru transferul către facilitățile online a activităților de predare-învățare-evaluare aferente procesului didactic universitar. Studenții își desfășoară activitățile online, prin platformele digitale, dedicate colaborării educaţionale în mediul virtual, pe care UVT le-a integrat de-a lungul ultimilor ani. Astfel, UVT a reuşit să facă o tranziţie ușoară de la educaţia faţă în faţă la educaţia online, având ca prioritate siguranța și securitatea comunității universitare dar și asigurarea unui învățământ de calitate.

Similar, UVT oferă facilitățile pentru organizarea în regim online a procesului de admitere fiind pregătită să deruleze în acest mod întregul proces de înscriere, notare, clasificare și validare a rezultatelor candidaților la admitere și confirmarea locurilor obținute de către viitorii studenți

În acest context, spațiile UVT, amfiteatre sau săli de curs și seminare, pot fi puse la dispoziția Inspectoratului Școlar Județean Timiș, pentru a crește capacitatea de organizare la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională în Timișoara. Având în vedere decizia Ministerului Educației și Cercetării, prin care Evaluarea Națională se va susține în condiții speciale începând cu data de 15 iunie, iar examenul de Bacalaureat cu data de 22 iunie, după un calendar ce va fi comunicat ulterior, respectiv în spații cu maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare între persoane, UVT consideră că poate oferi ISJ Timiș o extindere a spațiilor școlare, pentru ca desfășurarea probelor din cadrul acestor examinări naționale să fie ireproșabilă.

Considerăm că oferirea spațiilor temporar libere din UVT și utilizarea lor pentru examenele de Bacalaureat  și Evaluarea Națională intră într-o datorie firească a Universității de Vest din Timișoara, atât timp cât noi nu le vom utiliza, pentru că am transferat în mediul online toate etapele de predare-învățare-evaluare curente, cât și admiterea din vara aceasta. Avem suficiente spații pentru ca să venim în sprijinul unei bune organizări a examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională în Timișoara. Considerăm firesc să ne dovedim aliați de nădejde pentru ISJ Timiș, în condițiile restrictive și stricte în care vor fi organizate etapele de finalizare a studiilor pentru elevii ciclurilor gimnaziale și liceale în Timiș”, subliniază rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.