O româncă face carieră în Orientul Mijlociu

Stabilită de șapte ani în Emiratele Arabe Unite, Isabelle Băduleț și-a creat o afacere de succes într-un domeniu dominat de bărbați, acela al firmelor de securitate și protecție, și nu oriunde, ci în statele din Orientul Mijlociu, în special Irak și Afganistan, dar în țări din Africa. După o carieră în aviație în România, apoi în Senat și Ministerul Turismului, Isabelle Băduleț a ales să-și extindă orizontul, alegând Emiratele Arabe Unite, una dintre cele mai dezvoltate și dinamice state din zona Golfului Persic.

Fiind un domeniu mai puțin cunoscut, am stat puțin de vorbă cu românca care a reușit să acceadă într-un domeniu rezervat de obicei bărbaților.

Cronica Română: De ce ai ales Emiratele Arabe Unite?

Isabelle Băduleț: Am lucrat 17 ani în domeniul aviației, am căpătat experiență într-un domeniu de vârf, am zburat la Romavia, compania specială a Ministerului Apărării Naționale, cu toți președinții României, iar apoi, în același domeniu, cu foarte mulți lideri străini. Am ales Emiratele Arabe Unite pentru că aici sunt mai multe oportunități. Am lucrat inițial în marketing în compania unui important șeic, apoi mi-am fondat propria companie de brokeraj pentru zboruri VIP și chartere. În timp am cunoscut numeroși oameni importanți din zonă, am lucrat cu ei, mi-am creat aici o ”carte de vizită”, de om serios, corect și muncitor.

C.R.: Acum activezi în alt domeniu, cel al private security. Cum de ai făcut această schimbare?

I.B.: Nu este o schimbare foarte mare, cel puțin pentru mine. Am lucrat mulți ani într-o companie de elită a Ministerului Apărării Naționale din România, am crescut într-o familie de militari și printre militari, deci sunt familiarizată cu mediul militar. Aici am observat că există o cerere mare pentru gărzi de corp și agenți de securitate, în special pentru Irak și Afganistan, la nivel de companii private, dar și la nivel guvernamental. Românii, foști militari în Ministerul Apărării Naționale, Ministerului de Interne sau în serviciile de informații, sunt foarte bine pregătiți, la cel mai bun nivel, au experiență inclusiv în aceste zone, dar nu nu beneficiază de aceleași condiții de angajare și de muncă precum personalul de securitate din alte state. Eu încerc și reușesc să intermediez angajarea fostelor cadre militare din România în condiții cât mai avantajoase, ca salarizare și condiții de lucru.

C.R.: Deci această inechitate te-a motivat…

I.B.: Da, nu am uitat de unde am plecat și așa mi-a venit ideea de a-i reprezenta corect pe acești oameni, compatrioții noștri, ca head hunting independent, outside recuiter, în fața companiilor care acționează în zonă și au nevoie de gărzi de corp sau a guvernelor, pentru protecția demnitarilor sau a diplomaților. Nu este ușor, dar reușesc să intermediez condiții mai bune pentru ei, chiar dacă asta înseamnă pentru compania mea să percep un comision mai mic decât al altor companii de profil. Este un business pe termen lung, cu o creștere organică, bazat pe corectitudine față de agenții de securitate, dar și față de partenerii de afaceri.

C.R.: Care este rețeta succesului, mai ales în acest domeniu?

I.B.: Seriozitatea și corectitudinea față de parteneri, angajați, companii sau guverne, în primul rând.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.