Alexandru Rafila aruncă „bomba”: În zece zile sistemul sanitar va intra în colaps!

Share:

Avertisment dur din partea lui Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății! Țara noastră ar putea ajunge în situația gravă în care a fost regiunea italiană Lombardia în primul val al pandemiei. Președintele Societății Române de Microbiologie a subliniat că este foarte posibil ca numărul zilnic al infectărilor din România să atingă pragul de 7.000.

Medicul a avertizat că, în maximum zece zile, sistemul sanitar ar putea intra în colaps, în condițiile în care secțiile ATI din mai multe spitale sunt deja pline. Ultimul bilanț din țara noastră indică aproape 5.000 de noi infectări.

”În mod evident, o creștere cu 40% a numărului de cazuri înregistrate în momentul de față este foarte posibil. Putem ajunge la 7.000 de cazuri pe zi. Sigur, nu poți să spui cu exactitate pentru că niciodată nu o să știi, dintr-un număr total de cazuri, câte persoane vor avea nevoie de Terapie Intensivă, depinde cine se îmbolnăvește – există și această piramidă a vârstelor – dar eu nu mă uit la ce se întîmplă în România neapărat, ci în Europa unde, de asemenea, creșterea este foarte rapidă”, a spus Rafila, la un post TV.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.