Marcel Ciolacu critică dur Guvernul Cîțu: „Vânzarea companiilor românești- cea mai mare crimă postdecembristă!”
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, acuză actuala guvernare că intenţionează să vândă companiile româneşti rămase pentru a umple golurile de la buget.
Marcel Ciolacu critică dur intenţia Guvernului de a face rost de bani din vânzarea companiilor româneşti. „Este cea mai mare crimă postdecembristă, vor să vândă companiile româneşti rămase. Este vorba de 10 miliarde de euro. Sunt peste 18.000 de angajaţi, iar cele mai multe au profit, nu se justifică vânzarea lor. O să fie şi o problemă de legalitate. Înceracă să facă bani pentru prostie, nu pentru pandemie, că nu au fost în stare. Nu avem buget şi, teama mea, este că există o legătură între buget şi această intenţie”, a declarat liderul PSD în exclusivitate la Romania Tv.
Marcel Ciolacu a mai criticat şi cu alt prilej proiectul guvernului de reluare a privatizărilor: Cîțu vrea să dea un nou asalt asupra avuției naționale/ 10 miliarde de euro și aproape 18.000 de salariați.
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a susținut, într-o postare pe Facebook, că Guvernul Cîțu că vrea să vândă activele unor companii de stat în ciuda unei legi adoptate anul trecut care îl împiedică să facă acest lucru. Ciolacu se pronunță violent anti-privatizare, scriind ”Iohannis, oprește jaful! Nu vindeți bogățiile țării!”.
El se referă la proiectul de lege anunțat de guvern și analizat săptămâna aceasta în primă lectură în ședința executivului. Proiectul prevede abrogarea unei legi inițiate de PSD care interzice timp de doi ani orice privatizare a companiilor cu capital de stat.
Legea 173/2020 a fost inițiată și votată de majoritatea PSD din precedentul Parlament și interzice pentru o perioadă de 2 ani privatizarea sub orice formă a acțiunilor deținute de stat la companiile și societățile naționale, la instituții de credit, precum și la orice altă societate la care statul are calitatea de acționar, indiferent de cota de capital social deținută. Mai mult, legea suspendă, tot pentru 2 ani, privatizările deja începute la acel moment.
Interzicerea privatizărilor a fost criticată de partenerii economici ai României, dar și de mulți participanți la piața de capital, dat fiind că experiența privatizărilor – fie și ale unor pachete minoritare de acțiuni – au dus deseori la însănătoșirea unor companii de stat căpușate de partidele politice aflate la putere.
„Cîțu – vânzătorul României ! Abrogarea legii PSD prin care interziceam vânzarea companiilor românești în plină criză este cea mai mare crimă economică! Ne vom opune în Parlament acestei aberații ! Și, daca va fi nevoie, vom protesta și în stradă, alături de toți românii care se opun devalizării celor mai valoroase active ale statului.
Nicio țară civilizată nu și-a vândut companiile strategice pe nimic atunci când piața este la pământ.
Numai Cîțu Vânzătorul vrea să vândă România la bucată pentru profiturile prietenilor săi!
Planul lor e clar. De asta l-au recuperat la Guvern și pe autorul tentativei eșuate de privatizare a sănătății.
Nu vă jucați cu focul! Nu veți privatiza nimic legat de viața și viitorul țării!!!
#spuneNUvanzarii
#cec #aeroporturibucuresti #tarom #hidroelectrica #romgaz #transgaz #nuclearelectrica”, a scris Ciolacu pe Facebook.