Nu mai ignorați cauza principală a pandemiilor, concentrându-vă în același timp asupra vaccinurilor, au spus liderii mondiali și ONU

„Doar atunci când se introduc măsuri concrete care pun capăt suferinței animalelor la nivel mondial, viitoarele zoonoze pot fi oprite”, avertizează scrisoarea, cerând schimbări radicale. Șefii Organizației Națiunilor Unite și ai Organizației Mondiale a Sănătății sunt avertizați că trebuie să conducă revizii radicale asupra modului în care oamenii tratează animalele pentru a preveni viitoarele pandemii. Înainte de a citi mai multe despre scrisoare, ce zici de a verifica NetBet Cazino?

La aniversarea de un an de când Covid-19 a fost declarat pandemie, o organizație de conducere pentru bunăstarea animalelor scrie o scrisoare deschisă celor aflați la cele mai înalte niveluri, acuzându-i pe aceștia și guvernele că au abordat simptomele, dar nu și cauza principală a pandemiei. Scrisoarea, adresată OMS, Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE), spune că, pentru a preveni pandemiile zoonotice, lumea ar trebui „să nu se mai concentreze asupra soluțiilor farmaceutice provizorii în timp ce nu abordează problemele reale legate de abuzul de animale ”.

Four Paws îi spune directorului general al OMS că este „profund îngrijorător” faptul că, în ciuda discursului său de acum un an despre prevenirea infecțiilor, nu se aplică aceeași abordare pentru abordarea cauzelor pandemiei și a altor zoonoze – viruși care sar de la animale la oameni. Scrisoarea solicită ca practicile riscante să fie „eliminate treptat de urgență”, cu:

  • interzicerea fermelor de blană
  • interzicerea piețelor de animale vii
  • un sfârșit al comerțului cu carne de câine și pisică
  • oprire a comerțului cu animale sălbatice
  • reprimare a riscurilor create de agricultura în fabrică
  • și o recunoaștere a necesității de a mânca mai puțină carne, un factor cheie al crizei climatice și al pierderii habitatului

În 2007-2011, cele trei organizații globale, OMS, FAO și OIE, au înființat un plan numit One Health, acceptând să lucreze pentru a reduce riscurile pentru sănătate, inclusiv interacțiunile animal-om. Grupul mondial Four Paws dorește ca aceștia să adauge un plan „One Welfare”, subliniind legăturile dintre bunăstarea animalelor și bunăstarea oamenilor.

„Problema de bază este relația disfuncțională dintre noi, oamenii, cu animalele și natura”, a declarat Josef Pfabigan, președintele carității. „Doar atunci când se vor introduce măsuri concrete care pun capăt suferinței animalelor la nivel mondial, viitoarele pandemii zoonotice vor putea fi oprite. – Solicităm o abordare holistică de la cei responsabili, deoarece bunăstarea animalelor este egală cu sănătatea mediului și bunăstarea umană. ”

Potrivit atât raportului OMS, cât și al unui raport ONU privind mediul de anul trecut, 75 la sută din toate bolile infecțioase emergente provin de la animale, iar Four Paws avertizează cu privire la „biciul cu ceas din toată lumea” din practicile în care pot apărea și răspândi agenți patogeni. Oamenii de știință au spus anterior că bolile zoonotice au devenit de patru ori mai frecvente în ultimii 50 de ani.

OMS însăși spune că zoonozele provoacă un miliard de cazuri de boli la oameni și milioane de decese în fiecare an. În timp ce el a declarat Covid-19 o pandemie, șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus: „Țările trebuie să adopte o abordare a întregului guvern, a întregii societăți”. Însă scrisoarea îl avertizează: „Practicile cu risc ridicat, cum ar fi comerțul comercial cu animale sălbatice, comerțul cu carne de câine și pisică și blana trebuie să fie eliminate treptat de urgență pentru a preveni o altă pandemie invalidantă.

„Sistemele noastre alimentare și agricole trebuie să devină mai rezistente la crize, printr-o dependență redusă de produsele de origine animală și mai puțin perturbatoare a proceselor naturale care ne protejează de bolile emergente. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de o conducere comună și de acțiuni comune. ”

Apelând la interzicerea tuturor comerțului comercial de animale sălbatice pentru consumul uman, pentru medicina tradițională, divertisment și păstrare privată, el scrie: „Toate formele de comerț cu animale sălbatice sunt asociate cu riscuri ridicate de răspândire a bolilor zoonotice. Focarul Sars din 2002 a fost, de asemenea, datat de pe o piață a faunei sălbatice din China. ” Piețele insanitare înghesuite slăbesc sistemul imunitar al animalelor.

„Aceste condiții și pericole nu se găsesc numai pe piețele de animale vii din Asia. Porcii și puii, tratați la fel de îngrozitor în fermele fabrici, au cedat gripei porcine și aviare din întreaga lume „, a spus domnul Pfabigan. „Milioane de nurci, care vegetează în fermele de blană din Europa, au fost infectate cu Covid-19 și au reinfectat oamenii cu mutații ale virusului. Atâta timp cât lăsăm animalele să sufere astfel, noi oamenii vom suferi consecințele bolilor zoonotice. ”

Agricultura industrială a animalelor este un incubator puternic de boli, adaugă scrisoarea, subliniind că în 2018, pesta porcină africană aproape a înjumătățit populația de porci chinezi, afectând securitatea alimentară și prețurile la nivel global.

„Acest focar odată sezonier este acum o amenințare pe tot parcursul anului, care se întinde pe continente, iar mai multe variante au zădărnicit eforturile de a dezvolta un vaccin”, spune scrisoarea. „Această pandemie a arătat, de asemenea, că fermierii, medicii veterinari și muncitorii de abatoare prezintă un risc crescut de a contracta boli zoonotice și joacă un rol important în răspândirea lor, cu un focar special care pune acest grup la un risc de 1.500 de ori mai mare decât populația generală . ”

Presiunea de a produce mai multe și mai ieftine produse de origine animală, spune acesta, duce la creșterea numărului de animale ținute în medii cu bunăstare slabă, în timp ce schimbarea terenului rezultată alimentează schimbările climatice și pierderea biodiversității. Un purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat: „Domeniile de lucru în care abordarea One Health este deosebit de relevantă includ siguranța alimentelor, controlul zoonozelor și combaterea rezistenței la antibiotice, atunci când bacteriile se schimbă după ce sunt expuse la antibiotice și devin mai dificile de trata.

„Colaborarea intersectorială este esențială pentru înțelegerea și gestionarea riscurilor pentru sănătatea publică la interfața om-animal-mediu și îmbunătățirea securității globale a sănătății. OMS colaborează cu guvernele naționale, mediul academic, organizațiile neguvernamentale și filantropice și partenerii regionali și internaționali, inclusiv cu Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE), pentru a preveni și a aceste amenințări și impactul lor asupra sănătății publice, sociale și economice. ”

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.