Consilierii USR PLUS îi cer demisia primarului liberal, Mihai Chirica: „Iaşiul nu poate funcţiona cu un primar cu două dosare penale!”

0

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, miercuri, că se autosuspendă din fruntea filialei municipale a PNL, pe fondul problemelor sale din justiţie.

Consilierii locali USR PLUS din Iaşi i-au cerut demisia primarului Mihai Chirica în şedinţa de consiliu de joi, motivând că oraşul nu poate funcţiona cu un primar cu două dosare penale. Primarul Mihai Chirica a răspuns că preocuparea sa în următorii trei ani este să spună adevărul şi să rezolve problemele ieşenilor. Ulterior, edilul a recunoscut că nu se simte confortabil din cauza dosarelor sale din Justiţie, dar că se consideră nevinovat.

Liderul grupului de consilieri USR PLUS Iaşi, Ana Raluca Roşu, a solicitat în debutul şedinţei de consiliu local, demisia primarului Mihai Chirica, ea spunând că edilul face oraşul de râs.

„Solicit demisia lui Mihai Chirica din funcţia de primar. Aţi făcut de râs Iaşiul. Sunteţi dublu inculpat după doar şase luni de mandat. Iaşiul nu poate funcţiona cu un primar cu două dosare penale”, a declarat Roşu.

Mihai Chirica a afirmat că singura sa preocupare în următorii trei ani este să prezinte adevărul şi să rezolve problemele ieşenilor.

Consilierul USR PLUS Răzvan Timofciuc a insistat pe tema dosarelor în care este implicat Chirica, precizând că, oriunde în lume, un primar cercetat penal ar fi demisionat din funcţie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.