Avantajele si dezavantajele promovării afacerii prin Google Ads

Google Ads este oare potrivit pentru afacerea ta ? Înainte de a începe să lansezi campanii Google Ads e bine să cunoști avantajele și dezavantajele acestora.

Ce avantaje ai cu campanii Google AdWords?

Google Ads este produsul publicitar plătit (PPC) oferit de Google. Cunoști  fără îndoială acele mici reclame pe care le vezi pe Google, în partea de sus și de jos a rezultatelor căutării? Da, acestea sunt Google Ads. Indiferent dacă îți plac sau nu sau dacă faci click pe ele sau nu, aceste reclame Google au un succes enorm în atragerea traficului.

Anunțurile apar atunci când cineva introduce o întrebare de căutare, pe motorul de căutare Google. Companiile care fac publicitate vor licita pentru cuvinte cheie legate de afacerea lor.

Într-o fracțiune de secundă, Google introduce mii de cuvinte cheie și reclame într-o „licitație” pentru a determina care dintre acestea sunt cele mai relevante pentru interogarea de căutare, iar „reclamele câștigătoare” sunt cele difuzate în partea de sus a rezultatelor.

Să vedem însă ce avantaje și ce dezavantaje aduce acest mod de promovare:

Avantaje Google Ads

  • Rezultatele din Google Ads pot fi instantanee

Google Ads poate fi foarte util dacă ai de gând să atragi rapid trafic pe website-ul tău. SEO poate dura săptămâni, uneori luni pentru a genera rezultate, în timp ce Google Ads este instantaneu.

  • Crearea unei campanii Google Ads e foarte rapidă

Poți lansa și poți rula campanii Google Ads într-un timp foarte scurt. Deși Google Ads înseamnă mult mai multe decât campanii, grupurile de anunțuri, cuvintele cheie și anunțurile în sine, acestea sunt elementele esențiale. Toate le poți configura foarte repede. Dacă nu știi exact cum să formulezi astfel de anunțuri, apeleaă la o agenție PPC specializată, care te poate ajuta în zona de promovare PPC

  • Expunere fantastică în rezultatele căutării

Ai șansa de a apărea pe prima pagină a celui mai mare motor de căutare de pe Internet! Și ce înseamnă asta? Expunere,promovare eficientă, rezultate concrete. Nu pierde ocazia de a poziționa anunțul tău plătit printre primele rezultate pe Google.

  • Testezi idei noi și îți îmbunătățești reputația

Poți utiliza Google Ads pentru a-ți testa ideile fără a te angaja în demersuri SEO. Poți încerca pentru ce cuvinte cheie vrei să generezi trafic, pentru ce pagini de destinație funcționează ideile tale și astfel afli mai multe despre preferințele clienților tăi

  • Poți măsura rezultatele

Vei colecta o cantitate imensă de date într-un timp foarte rapid. Dacă vrei să vezi ce se întâmplă atunci când dirijezi un număr mare de vizitatori pe website-ul tău, acesta este cel mai bun mod de a învăța.

  • Bugetul se modelează nevoilor tale

Google Ads nu trebuie să fie scump. Sigur, dacă reprezinți o multinațională celebră, poți menține campanii PPC un timp îndelungat. Acum, este destul de ușor și pentru firmele mici să organizeze campanii bine optimizate, cu beneficii certe.

  • Ai control deplin asupra anunțurilor tale

Poți activa și dezactiva anunțurile după bunul plac. Nu e nevoie să urmezi o întreagă campanie, dacă deja scopul a fost atins

Dezavantaje Google Ads:

  • Plătești pentru fiecare clic pe site-ul tău web

Pay per clic înseamnă că plătești ori de câte ori cineva face clic pe anunțul tău, indiferent dacă clicul respectiv a fost convertit sau nu. Așadar, e evident că poți primi clicuri de la vizitatori care nu intenționează să cumpere vreodată produsul sau serviciul oferit de tine

  • Industriile competitive au un cost pe clic mai mare

Dacă concurenții tăi folosesc deja Google Ads, trebuie să studiezi rezultatele. Dar competiția poate fi acerbă și, ca rezultat, costul pe clic crește. Dacă suma licitată a cuvintelor tale cheie este prea mică, atunci anunțurile tale ar putea fi retrogradate la pagina 2 sau 3 a rezultatelor căutării.

  • Dacă nu mai ai buget, anunțurile tale se vor opri

Google Ads are o durată de valabilitate foarte scurtă. Și când spun scurt, înseamnă că atunci când bugetul de reclame Google este cheltuit, anunțurile tale. se opresc. Comparând acest lucru cu SEO, care este o investiție pe termen mai lung, cu o durată mai mare de valabilitate, poate fi un dezavantaj.

  • Reclamele au limitări

Ești restricționat de numărul de caractere permis. Poți formula trei titluri de 30 de caractere, două linii de descriere de 90 de caractere și o adresă URL personalizabilă. În mod ideal, trebuie să incluzi și un titlu care atrage atenția, cuvinte cheie, beneficii și un îndemn la acțiune. Pentru a te încadra în aceste cerințe, uneori poate fi dificil

  • Trebuie să-ți evaluezi corect bugetul și campaniile PPC

Există o curbă de învățare destul de abruptă atunci când vine vorba de Google Ads, iar greșelile te pot costa foarte mult. Trebuie să investești  destul de mult timp după ce campania a fost configurată pentru a te asigura că a fost realizată corect și apoi trebuie să o monitorizezi în continuare pentru a afla ce face conversia, ce rezultate aduce.

  • Ciclul de viață al clienților

Dacă produsele sau serviciile pe care le vinzi necesită timp viitorului client să gândească, să analizeze și să cerceteze oferta, este posibil să nu obții rentabilitatea investiției pe care o aștepți inițial. E nevoie de experiență și abilități pe care doar o agenție specializată în promovare PPC le poate avea.

Concluzie

Fiecare din aceste avantaje și dezavantaje trebuie să le utilizezi cât mai întelep, în scopul optimizării prezenței tale online. Bugetul de marketing trebuie evaluat corect pentru a fi modelat în scopul promovării cât mai eficiente pe principalul motor de căutare – Google.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.