Nicuşor Dan, criticat de USR București pentru facturile mari de la iarnă: „Apă caldă şi căldură cu ţârâita, pe bani mulți”
USR Bucureşti îi cere socoteală lui Nicuşor Dan pentru facturile mari la căldură pe care bucureştenii le vor plăti în această iarnă. Primarul Capitalei este acuzat că „sistemul de încălzire al Bucureştiului furnizează apă caldă şi căldură cu ţârâita, pe bani mulţi”.
Filiala din Bucureşti a partidului solicită primarului Capitalei să prezinte un plan pentru termoficare, în scopul depășirii crizei energetice electrice și a gazelor naturale.
USR Bucureşti îi solicită primarului general al Capitalei o soluție pentru ameliorarea situației actuale.
„USR Bucureşti nu susţine explozia preţului gigacaloriei în prag de iarnă. Primarul general nu a prezentat un plan pentru gestionarea crizei apei calde şi a căldurii în Bucureşti. Sistemul de încălzire de stat al Bucureştiului este total falit. Furnizează apă caldă şi căldură cu ţârâita, iar asta pe bani foarte mulţi, acoperiţi din subvenţii care consumă un sfert din bugetul Bucureştiului.
Ţevile sunt în aşa hal de găurite încât peste 2.000 de tone de apă fierbinte sunt pompate în fiecare oră în solul Bucureştiului. Mii de bucureşteni nu au opţiunea de a se debranşa şi sunt obligaţi să suporte toate consecinţele dezastrului termoficării din Bucureşti. Nicuşor Dan, atunci când cere votul USR Bucureşti pentru creşterea preţului apei calde şi căldurii, trebuie să prezinte în faţa bucureştenilor un plan pentru termoficarea din Bucureşti: pentru depăşirea actualei crize generate de creşterea preţurilor energiei şi pentru investiţii.
Este inadmisibil ca Primăria Bucureştiului să nu obţină nicio susţinere din partea Guvernului, aşa cum alte primării din ţară deja au primit. Cerem aşadar primarului general să prezinte public ce sumă a obţinut de la Guvernul PNL pentru încălzirea bucureştenilor pentru această iarnă, să îşi asume public o strategie de ieşire din această criză, din care să reiasă clar la ce preţuri se pot aştepta bucureştenii pentru apă caldă şi căldură, să îşi asume public un plan de investiţii concret, etapizat cu termene, în care să fie incluse centrale de cvartal în zonele cele mai afectate de la capătul coloanei, centrale care să fie operate în parteneriat şi cu fonduri de la primăriile de sector, să prezinte măsuri prin care persoanele vulnerabile să fie protejate de această criză a termiei, suplimentar faţă de ce oferă legea consumatorului vulnerabil”, a transmis USR București.