Ministrul Muncii, Marius Budăi, pune „punctul pe i”: Toți pensionarii își vor primi până pe 15 ianuarie drepturile bănești majorate!

Share:

Ministrul Muncii Marius a intervenit luni la România TV pentru a-i linişti pe români în privinţa pensiilor întârziate din cauza sărbătorilor de iarnă şi a asigurat că până la 15 ianuarie toţi pensionarii îşi vor primi drepturile băneşti.

Marius Budăi a asigurat că pensiile vor veni cu măririle din pachetul social aprobat şi implementat de Guvernul de coaliţie, la propunerea PSD, şi a dezvăluit şi planurile Ministerului Muncii pentru creşteri ulterioare ale pensiilor.

„Trebuie sa spunem ca datorita unui efort comun al Casei de Pensii si Postei Romane suntem in grafic pentru a reintra in normal cu plata pensiilor, astfel ca pe 15 ianuarie vom livra si ultimele pensii majorate, conform pachetului social.

Cei care iau pensia pe card, acolo nu sunt amanari si nici devansari, intre 12-14 ale lunii banii sunt pe card. De mentionat ca in cuantumul majorat, la 1587 de lei punctul de pensie si cu 25% pensia minimă.

Am spus atunci cand PSD si Marcel Ciolacu negociau pentru coalitie, 1600 de lei nu este aleatoriu, este pensia medie din decembrie 2021 si am spus ca trebuie sa gasim solutii pentru a sprijini pe cei cu pensii mici. Acestea sunt masurile legale si necesare pentru a-i sprijini pe cei mai vulnerabili dintre romani.

Pastram graficul de digitalizare a tuturor dosarelor si de preluare a datelor, cream o baza informatizata, pe care o vom putea folosi pentru ca recalcularea sa nu mai dureze atat de mult. Imediat ce vom avea o forma finala a legii vom trece la recalculare.

Noi nu ne dorim sa modificam PNRR, ci sa renegociem unele jaloane si sa demonstram UE ca ne dorim implementarea la termen, dar nu ne dorim ca cetatenii romani sa fie saraci. Vom respecta jaloanele, dar trebuie sa si luptam ca cetatenii romani sa nu fe saraci. Cel putin 2 milioane de romani au inca pana in 1600 de lei pensia, chiar daca in guvernarea PSD s-au facut pasi uriasi, am majorat pensiile cu 60%.

Noi am asumat acest pachet social si o perioada de 120 de zile in care sa venim cu un calendar pentru majorarea ulterioara a pensiilor. Am discutat, Marcel Ciolacu a discutat in coalitie, si vom anunta ca suntem in masura sa negociem prevederile din PNRR pe tema pensiilor. Acest PNRR este asumat de Guvern, noi suntem oameni seriosi, nu vrem sa punem niciun impediment, dar ne dorim ca anumite aspecte sa le rediscutam cu Comisia Europeana, mai ales acele reforme ce pun in pericol bunastarea romanilor.”, a spus Marius Budăi la România TV.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.