Liderul liberal, Florin Cîțu, îi pune la punct pe Ciolacu&co pe tema certificatului verde: Decizia politică este la PSD!

Share:

Preşedintele PNL Florin Cîţu a vorbit marţi seară despre guvernarea în coaliţie şi a declarat că va propune din nou proiectul pentru certificatul verde, decizia politică fiind în totalitate la mâna PSD.

Florin Cîţu a vorbit şi despre măsurile luate de Ministerul Sănătăţii pentru pregătirea valului 5 al pandemiei şi s-a arătat dispus să aştepte să vadă ce efect vor avea acestea, înainte de a face o evaluare a eficacităţii lor.

„Ca să evaluezi ceva, trebuie să vezi. Putem fiecare să avem o opinie, dar nu este normal, nu este profesionist. Poate există un plan la Ministerul Sănătății. Haideți să le dăm șansa celor de la MS și după aceea vom vedea dacă realitatea a infirmat sau nu acel plan de măsuri.

Există un certificat verde, există un proiect la Camera Deputaților. Eu cred că e o variantă de compromis, dacă se dorește în coaliție.

Când am vrut să fac un proiect de lege, l-am depus la Parlament. E foarte simplu. În coaliție voi aduce din nou pe masă proiectul. UDMR știu că vrea. Atunci când am depus proiectul, rata de vaccinare a crescut. Când nu s-a mai discutat, s-a văzut că a scăzut. Totul e la PSD acum”, a spus Florin Cîțu.

Preşedintele PNL a spus la TVR că relația cu social-democrații funcționează bine şi că este mulţumit de cum decurge, până în prezent, guvernarea alături de PSD.

„Cred că este și eu cel puțin am spus că pe partea de guvernare doar ce e în afara programului de guvernare vreau să vorbim. Dacă vor să fie introduse lucruri noi trebuie să vină în coaliție. Eu nu intervin peste. Pe mine mă interesează ca PNL să fie gardianul măsurilor liberale.

Guvernarea până acum merge bine. Mai sunt astfel de postări cu ironie, care nu ar trebui să fie. Acest compromis, pentru a avea stabilitate, deocamdată funcționează. Pentru mine e foarte important să nu distrugem un echilibru câștigat greu. Orice derapaj o să fie sancționat în coaliție”, a mai declarat Florin Cîțu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.