Liberalii pun tunurile pe Alexandru Rafila: Prin creșterea numărului de cazuri, pregătirea făcută de MS în faţa valului 5 al pandemiei este pusă la îndoială!

0

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă că, în contextul creşterii uriaşe a numărului de cazuri de COVID-19, pregătirea făcută de Ministerul Sănătăţii în faţa valului 5 al pandemiei este pusă la îndoială.

„Am ajuns, astăzi, aproape la borna de 10.000 de cazuri noi de infectări cu SARS-CoV-2, o creştere de peste opt ori faţă de acum 15 zile, imediat după Crăciun. În puţin peste două săptămâni avem o creştere uriaşă, care pune la îndoială pregătirea făcută de Ministerul Sănătăţii în faţa valului 5, unul care aduce sute de mii de cazuri în alte ţări din Europa. Ca un optimist, privind ce se întâmplă afară, eu încă aştept să văd care sunt aceste măsuri în domeniul sănătăţii pentru protejarea populaţiei, din partea ministerului? Cum oprim creşterea numărului de cazuri? Pentru că rezultatele până acum sunt proaste. Cât de real mai este interesul Ministerului Sănătăţii pentru pandemie câtă vreme, înainte de sărbători, opţiunea din partea ministrului a fost să venim cu alte relaxări, ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla, iar acum doar tace şi doar face unele informări. Putem spera că acest val va aduce mai puţine cazuri grave. Dar strategia Ministerului Sănătăţii în faţa unei crizei sanitare nu este să ne bazăm pe noroc, mai ales când rata de vaccinare nu a depăşit 50% şi ştim că o parte mare din populaţie este în continuare expusă”, a scris Stroe, joi, pe Facebook.

Ionuț Stroe arată că PNL a impus certificatul verde la restaurante, mall-uri, la intrarea în instituţii, pentru protejarea sănătăţii oamenilor şi că aceste prevederi şi-au dovedit eficienţa.

De asemenea, liberalul a amintit că PNL a iniţiat legea certificatului verde pentru unele categorii de angajaţi.

Într-o intervenţie la Digi 24, Ionuţ Stroe a susţinut că este o îngrijorare personală şi că aşteaptă de la ministrul Sănătăţii propuneri concrete de măsuri pentru protejarea sănătăţii publice.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.