Primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, implicare totală: Am deschis al doilea centru de testare gratuită Covid-19 pentru cetățenii Bacăului!

Primăria Municipiului Bacău anunță deschiderea unui al doilea centru pentru testarea suspecților de COVID-19 în Bacău, după cel operaționalizat înainte de valul 4, la Spitalul de Pneumoftiziologie (în urma cu 3 luni). Centrul va funcționa în incinta Elytis Hospital, situat pe Strada Letea 17 din Municipiul Bacău.

Anul trecut Primăria Bacău a lansat un program complet, intitulat „OXIGEN pentru Bacău”, finanțat și de către Consiliul Local, cu mai multe componente, reușind astfel să reducă presiunea pe Serviciul de Ambulanță, dar și pe spitale.

Partenerii Primăriei Bacău sunt Spitalul de Pneumoftiziologie, Asociația Medicilor de Familie, Direcția de Asistență Socială, Direcția de Sănătate Publică, Serviciul Județean de Ambulanță, Crucea Roșie și mediul privat din Bacău care a suportat o parte din costurile aferente.

Ce include programul Oxigen:
-Testare rapidă la Spitalul de Pneumoftiziologie, pe baza trimiterii de la medicul de familie (astăzi, este extinsă această posibilitate prin centrul 2 – Spitalul Elytis);
-Teste rapide distribuite gratuit medicilor de familie înscriși in proiect;
-Posibilitatea de a duce aparate de monitorizare și oxigen direct la pacienți, printr-o rețea de distribuție mobilă la domiciliu;
-Cu sprijinul polițiștilor locali, a fost desfășurată campania de oferit măști conforme, gratuite cetățenilor pe stradă.

Accesul și testarea la cele 2 centre de testare gratuită rapidă se face în baza recomandării de la medicul de familie sau a programărilor pe site-ul: www.testaregratuita.municipiulbacau.ro/
– Centrul 1 – Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău – strada Oituz 72, program: 8:00 – 16:00.
Tel: 0234-512-223
– Centrul 2 – Spitalul Elytis Bacău – strada Letea 17, program: 8:00 – 16:00.
Tel: 0770-987-580

„Îi mulțumesc pe această cale domnului manager de la Elytis Hospital pentru răspunsul prompt și pentru oportunitatea de a oferi băcăuanilor accesul la servicii de înaltă calitate. Sunt convins că prin facilitarea testării la scară largă, vom putea depista mai repede și izola cazurile de COVID-19.
Vreau totodată să mulțumesc domnului Măriuței Mihai, care alături de colegii din grupul de lucru, a integrat proiectul în municipiu și a asigurat continuitatea sa. M-am bucurat să văd faptul că proiectul a fost bine văzut atât la nivel local cât și național. Împreună, vom trece cu bine și peste acest val.
Primăria Bacău rămâne alături de băcăuani și se va implica activ în reducerea numărului de cazuri în municipiu.”, a transmis primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.