Președintele Iohannis, printre favoriții la funcția de secretar general al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis se numără printre posibilii candidaţi la funcţia de secretar general al NATO, care va rămâne vacantă în septembrie anul acesta, când se încheie mandatul lui Jens Stoltenberg. Este a doua oară când numele șefului statului este vehiculat pentru acest post.

NATO nu are încă un succesor oficial pentru funcția de secretar general deținută acum de norvegianul Jens Stoltenberg, care va pleca în această toamnă. Mandatul său la NATO expiră la 1 octombrie, dată de la care va prelua funcţia de guvernator al Băncii Centrale a Norvegiei.

Numele președintelui român este avansat, alături de alte nume din politica europeană, de agenția germană DPA, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unor surse din cadrul NATO, ar fi nume favorite pentru această primă funcție în Alianță fostul premier britanic Theresa May, prim-ministrul olandez Mark Rutte, şefa guvernului eston, Kaja Kallas, fostul comisar european pentru politică externă Federica Mogherini, precum și preşedintele român Klaus Iohannis.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.