Noutăți, tendințe și locuri de muncă în domeniul securității cibernetice, la PoliFest
Cele mai importante companii din domeniul Securității Cibernetice se reunesc sub cupola Universității Politehnica din București în perioada 7-9 aprilie a.c., în cadrul celui mai mare eveniment din țară dedicat tinerilor pasionați de tehnologie: PoliFest.
Companiile au început să migreze spre moduri de lucru hibrid sau remote și să integreze în modelul lor operațional instrumente digitale. Chiar dacă această transformare oferă numeroase beneficii, rapoartele din ultima perioadă dezvăluie un număr important de amenințări, riscuri și tendințe care fac ca domeniul securității cibernetice să devină unul extrem de important pentru companii și atractiv pentru tinerii specialiști.
Pentru a putea oferi tinerilor oportunitatea de a înțelege mai bine domeniul securității cibernetice și de a aplica la locuri de muncă în cele mai importante companii din țară, Universitatea Politehnica din București reunește sub cupola sa companii precum Vodafone România, Orange, Honeywell, Schwarz IT Hub Romania, DIGI | RCS & RDS sau Teletrans. La eveniment vor participa atât reprezentanți ai mediului de afaceri dornici să îşi prezinte cele mai importante rezultate şi inovaţii din domeniu, dar și companii care își vor prezenta ofertele de angajare sau internship tinerilor specialiști.
Potrivit organizatorilor, la ediția din acest an a PoliFest vor fi prezenți peste 10.000 de studenți și liceeni care se vor putea informa în detaliu atât din perspectiva educațională, cât și în ceea ce privește opțiuni de de dezvoltare a unei cariere pe care cele peste 100 de companii de top le vor prezenta pe parcursul celor trei zile ale evenimentului.
Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București, a declarat „Ne-am propus să ne concentrăm asupra acelor domenii care sunt de maximă importanță pentru angajatori și care le oferă tinerilor oportunitatea reală de a se angaja într-un domeniu de viitor. Domeniul securității cibernetice este unul extrem de actual. Reunind cele mai importante companii din acest sector, oferim participanților la eveniment oportunitatea de a înțelege ultimele tendințe din cybersec, dar și oportunitatea de a avea acces la locuri de muncă în domeniu. Numărul companiilor care participă la eveniment în acest an s-a dublat și credem că vom reuși să oferim un număr mult mai mare de beneficii celor care vor participa”.
Despre Universitatea POLITEHNICA din București
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română, la mănăstirea Sfântul Sava din București.
La 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnica din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială. Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.
În prezent UPB are 15 facultăți și peste 30000 de studenți, fiind cea mai mare școală de ingineri din țară.