Congres extraordinar la PNL. Nicolae Ciucă, candidat unic la șefia partidului!

0

Partidului Naţional Liberal organizează, duminică, la Palatul Parlamentului, un congres extraordinar pentru a-şi alege noul preşedinte. Premierul Nicolae Ciucă este singurul candidat la această funcţie.

Nicolae Ciucă şi-a depus candidatura la şefia partidului miercuri, adică în ultima zi în care era posibil acest lucru.

Biroul Executiv al PNL a stabilit o derogare de la statutul partidului privind vechimea, în aşa fel încât generalul Nicolae Ciucă să poată candida la funcţia de preşedinte.  Statutul partidului prevede că orice membru al PNL poate candida la funcţia de preşedinte dacă are o vechime de cel puţin cinci ani. Ciucă s-a înscris în partid în octombrie 2020.

„Am decis să îmi depun moţiunea de candidatură pentru funcţia de preşedinte al PNL. Am decis să îmi asum această responsabilitate după o discuţie pe care am avut-o cu colegii şi în urma analizei pe care am făcut-o asupra întregii situaţii politice. (…) PNL este cel mai mare partid de dreapta, are cei buni primari din ţară şi poate ajunge primul partid din România”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, după depunerea candidaturii la şefia PNL.

Nicolae Ciucă vizează funcţia de preşedinte al PNL, candidând cu moţiunea intitulată „Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică”. În document, Ciucă vorbeşte despre dezvoltarea şi modernizarea României, argumentele pentru o Românie puternică, fundamentele reclădirii încrederii, cetăţeanul în centrul preocupărilor PNL, reconectarea la profesionalism, elite şi meritocraţie, guvernarea de mare coaliţie.

„Deciziile şi opţiunile politice rămân apanajul partidului, în timp ce aplicarea acestor decizii ţine de dinamica din coaliţie, de dezbaterile şi deciziile din interiorul organismelor de conducere ale marii coaliţii şi de opţiunile Guvernului şi ale prim-ministrului”, se arată în moţiunea lui Nicolae Ciucă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.