Campusul Universității POLITEHNICA din București se transformă, pentru câteva zile, într-un centru expozițional al tehnologiei și inovației
În acest weekend Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) va fi gazda a două ample evenimente – Poliautofest și ChemistryFest– care vor reuni unele dintre cele mai importante companii din industria autohtonă și internațională din domeniile auto și chimiei. La acest regal al tehnologiei și inovației, organizat , în perioada 20-22 Mai, de către Universitatea POLITEHNICA din București (UPB), cu sprijinul Primăriei Sectorului 6 al Capitalei, sunt așteptați peste 10.000 de vizitatori.
Denumite generic Poliautofest și ChemistryFest, cele două evenimente își propun să prezinte cele mai noi tendințe din industriile de profil, precum și direcțiile de viitor și oportunitățile de carieră care pot fi urmate de tinerii profesioniști.
„Prin această serie de evenimente dorim să oferim cetățenilor din București un punct de contact cu industria, cu cele mai importante companii prezente în România, dar mai ales cu ultimele inovații din industriile de profil pe care le promovează evenimentele. Este o inițiativă caracterizată de spații expoziționale ample și spectaculoase și de posibilitatea ca expozanții să își pună în valoare punctele forte în cadrul unor evenimente deschise publicului larg. Este o oportunitate atât pentru industrie cât și pentru participanți” a declarat Mihnea Costoiu, Rectorul Universității POLITEHNICA din București.
La rândul său, Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6 al Municipiului București a precizat că: „Prin aceste evenimente, extindem orizontul de oportunități pe care le oferă Sectorul 6 al Capitalei. Vorbim aici atât despre oportunități de informare sau de carieră, dar și despre tranziția către SMART City, prin prezentarea unor soluții de mobilitate inteligentă, energie verde, sau diferite tipuri de automatizări ale proceselor industriale. În cadrul celor două evenimente vor fi expuse numeroase tipuri de soluții de interes pentru cetățeni – de aceea urmărim atent impactul pe care acestea îl au asupra vizitatorilor. Nu în ultimul rând, este o inaugurare a protocolului de colaborare prin care deschidem campusul UPB locuitorilor Sectorului 6”.
Poliautofest, un regal al automobilului și al industriei auto
Evenimentul Poliautofest – care se va desfășura în perioada 20- 22 mai – se află la prima ediție și este dedicat industriei auto. Peste 100 de brand-uri auto – printre care și Tesla -, producători, importatori și distribuitori, furnizori și producători de componente și echipamente, furnizori de mobilitate, instituții și autorități – atât din educație, cât și din domeniile de reglementare – se vor alătura evenimentului, în calitate de invitați, participanți și expozanți.
De asemenea, în cadrul evenimentului, organizat de către Facultatea de Transporturi din UPB vor avea loc și patru conferințe și dezbateri pe teme de interes major – Green Vehicles și Ecologie, Autonomie și siguranță, Tehnologiile viitorului, Soluții de mobilitate și transport, precum și demonstrații de funcții ale autovehiculelor autonome (deplasare autonomă și parcare autonomă), prezentarea de automobile electrice de competiție, test drive-uri precum și tombole și concursuri.
Pe parcursul celor 3 zile dedicate festivalului, vor fi prezentate tendințele industriei, mărci și modele auto – inclusiv autoturisme din Colecția Țiriac –, soluții de mobilitate și logistică, echipamente și procese, precum și perspectivele de viitor ale automobilului. Festivalul se adresează atât publicului larg, profesioniștilor, studenților, dar și elevilor, viitorilor ingineri. Printre expozanți se vor număra Lamborghini, Porsche, BMW, Audi, Jaguar, Lexus, Volkswagen, Bosch și mulți alții. Detaliile evenimentului sunt accesibile pe pagina web AutoFest.upb.ro.
ChemistryFest , tehnologii și tendințe din domeniul chimiei și ingineriei
ChemistryFest va reuni companiile care definesc în prezent industria chimiei. Cel mai mare festival din țară dedicat noilor tehnologii și tendințe din domeniu. Seria de evenimente, organizată sub auspiciile Facultății de Inginerie Chimică și Biotehnologii din cadrul Universității POLITEHNICA din București (UPB), va avea loc în perioada 20-21 mai a.c., în Clădirea Rectorat a UPB.
De-a lungul celor două zile dedicate festivalului, vizitatorii vor avea oportunitatea să afle răspunsuri la cele mai noi provocări din domeniu. Vor fi organizate ateliere practice cu experimente deosebite și spectaculoase, prelegeri, dezbateri, workshop-uri dedicate studenților, precum și ateliere destinate cadrelor didactice, sau mese rotunde care vor include companiile participante. Seria de evenimente își propune să ofere participanților o experiență completă care să includă atât informații despre cele mai noi tehnologii, cât și oportunități de carieră sau de studiu.
Prima ediție a Festivalului ChemistryFest va reuni cei mai importanți expozanți din domeniul industriei chimice și bioingineriei: producători de substanțe chimice și substanțe farmaceutice, companii din industria alimentară, industria materialelor de construcții, producători de componente pentru autovehicule și materiale polimerice, producători de ustensile și aparatură de laborator, companii și organizații din domeniul protecției mediului, cât și reprezentanți ai institutelor de cercetare-dezvoltare din domeniu. Printre partenerii evenimentului se numără companii precum HeidelbergCement Romania, BASF Romania, Chimcomplex, Nuclearelectrica, Romaero și mulți alții. Programul și participanții evenimentului sunt accesibili pe pagina web ChemistryFest.upb.ro.
Despre Universitatea POLITEHNICA din București
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română, la mănăstirea Sfântul Sava din București. La 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnica din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială. Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București. În prezent UPB are 15 facultăți și peste 30000 de studenți, fiind cea mai mare școală de ingineri din țară.