Vicepreşedinta Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, vine în România

Share:

Vicepreşedinta Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, efectuează luni şi marţi o vizită în România.

În cadrul vizitei oficiale, vicepreşedinta Jourova va discuta despre mecanismul de cooperare şi de verificare (MCV), despre statul de drept şi reformele din domeniul justiţiei, dar şi despre răspunsul comun la războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei, precum şi despre libertatea mass-media şi combaterea dezinformării, informează Reprezentanţa Comisiei Europene în România într-un comunicat de presă difuzat luni.

Conform agendei vizitei, publicată pe site-ul Comisiei Europene, Vera Jourova se va întâlni luni la Bucureşti cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şi cu prim-ministrul Nicolae Ciucă.

De asemenea, programul de luni include întâlniri cu reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Audiovizualului şi ai Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, precum şi o vizită la Centrul integrat de servicii pentru refugiaţi înfiinţat de Agenţia ONU pentru refugiaţi (UNHCR), gestionat de UNHCR/Agenţia Uniunii Europene pentru Azil (EUAA).

În programul de marţi sunt prevăzute întâlniri cu ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, cu preşedintele Curţii Constituţionale, Marian Enache, cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, cu şefii instituţiilor judiciare şi cu reprezentanţi ai asociaţiilor de magistraţi.

Tot marţi responsabilul european va participa la o reuniune comună a Comisiilor parlamentare pentru afaceri europene, afaceri juridice şi cultură ale Senatului şi Camerei Deputaţilor şi se va întâlni cu jurnalişti şi reprezentanţi ai asociaţiilor de jurnalişti pentru a discuta despre libertatea mass-media, siguranţa jurnaliştilor şi acţiunile strategice în justiţie împotriva mobilizării publice (SLAPP).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.