Rusia, amenințări la adresa Republicii Moldova

Declaraţia lui Lavrov vine după ce Maia Sandu a reafirmat că Republica Moldova îşi respectă statutul de neutralitate şi îşi îndeamnă cetăţenii să nu se lase manipulaţi de vocile care afirmă contrariul.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a sugerat că Rusia va face totul pentru a proteja interesele populaţiei vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova. Totodată, în cadrul unui forum, acesta a făcut mai multe aluzii la adresa guvernării de la Chişinău.

”Vom face totul pentru ca interesele populaţiei rusofone din Moldova să nu fie afectate în niciun fel”, a declarat ministrul rus de Externe.

„Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există şi Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special. Apropo, ea are unele elemente ale unui statut special. Şi cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de occident şi se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”, a declarat Lavrov, conform Agora.md.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.