Nicușor Dan, vești bune pentru bucureșteni: „Reabilitarea Podului Mare din Parcul Cişmigiu avansează în ritm alert!

Primarul general, Nicușor Dan, a precizat că lucrările pentru reabilitarea Podului Mare din Parcul Cişmigiu avansează în ritm alert.
Până acum, susține Nicușor Dan,  au fost demolate cele două rampe de acces ale podului pentru a fi construite unele noi, precum și alte elemente care necesită refacerea completă. Mai mult, în prezent, se toarnă fundația de beton pentru zidurile de sprijin ale rampelor, apoi vor fi executate lucrările de armare și cofrare ale acestora.
„În același timp, au fost executate foraje în bolta de beton a podului, iar acum se lucrează la armarea și consolidarea construcției.
În ceea ce privește elementele de arhitectură ale podului, se desfac ornamentele și, în funcție de starea de degradare, unele vor fi restaurate, iar altele vor fi refăcute.
Reparaţiile capitale ale podului, care vor asigura stabilitatea şi siguranţa construcţiei, sunt executate de Trustul de Clădiri Metropolitane.
Acestea au fost demarate la începutul lunii august, iar durata de execuție este de 8 luni.
Cu o vechime de peste 100 de ani (a fost construit în perioada 1913 – 1914), podul nu a fost niciodată reabilitat și reprezenta un real pericol pentru vizitatori din cauza degradării”, a mai adăugat primarul general.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.