Atentat sângeros în Iran. Cel puțin 15 persoane au murit!

Cel puţin 15 persoane au fost ucise în oraşul Shiraz, în urma unui atentat comis în principalul sanctuar musulman şiit din sudul Iranului şi revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI).

Preşedintele Ebrahim Raďssi i-a acuzat, într-un comunicat, „pe duşmanii Iranului” care încearcă să divizeze rândurile unite ale naţiunii (…) prin violenţă şi teroare, şi a promis un răspuns sever al forţelor de securitate.

Atacul, printre cele mai mortale din ultimii ani în Iran, a avut loc miercuri, „în timpul rugăciunii de seară”, în moscheea Shah Cheragh, a indicat guvernatorul local, Mohammad-Hadi Imanieh, la televiziunea de stat.

Potrivit acestuia, agresorul „a tras orbeşte în credincoşi”, în cel mai important lăcaş din sudul Iranului, care adăposteşte mormântul lui Ahmad, fratele uneia dintre cele mai venerate figuri ale şiismului, imamul Reza, mort în 818.

„Un singur terorist a fost implicat în acest atac”, a declarat la televiziune şeful Autorităţii judiciare locale, Kazem Moussavi, care a anunţat „cel puţin 15 morţi şi 19 răniţi”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.