Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, mărturii emoționante despre cumpenele prin care a trecut în viață

Cel mai implicat europarlamentar român și cel mai devotat interesului național, europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, a vorbit sâmbătă, la Antena 3 CNN, în cadrul unui  (altfel de) interviu care a deschis seria reportajelor speciale de sarbatori, despre cumpenele prin care a trecut în viaţă.

 „Cumpenele prin care am trecut m-au întărit și m-au determinat să-mi schimb cumva atitudinea, să consider că fiecare zi e foarte importantă și să fac ceva, cum spunea tatăl meu, pentru ceilalți.

Tata spunea „viața este ce lași în urmă” și ăsta este titlul unei cărți pe care eu am scris-o. În momentul în care ai un copil de câțiva anișori și ți se mai dau 5 ani de trăit, cred că e ceva foarte dur în viața oricărui om, oricât de puternic ar fi”, a spus eurodeputatul PUSL.

„Eu am trecut prin asta, Dumnezeu m-a ajutat să trec, să-mi depășesc acei cinci ani. Adică să fie vreo 38 acum… acum 38 de ani în urmă”, a mai declarat Maria Grapini.

„Organismul nu mai primea nimic, nici apă. Nu mai puteam să beau nici apă. Mâncare, nici atât. Ca să constate în urma analizelor că de fapt, când am avut cu doi ani în urmă un accident de muncă, la o transfuzie am primit hepatita B și n-am știut. Organismul a fost puternic și n-am avut simptome.

Probabil că ficatul a fost atât de afectat fără să am eu simptom clinic. De aceea medicul mi-a zis că analizele de ficat arătau ca la un om care nu mai trăiește și singura șansă era să mă fi pensionat, să dorm 12 ore, să n-am stres, să mănânc regim și să fac interferon pentru că, la vremea aia, cam ăsta era tratamentul pentru hepatite”, a dezvăluit Maria Grapini.

„Ce m-a pus pe picioare – pentru că da, știm bine, ficatul se regenerează – a fost alimentația.

Dar nu m-am pensionat și am căutat să-mi țin creierul, să zic așa, ocupat”, a precizat Maria Grapini.

A fost, practic, un altfel de interviu cu Maria Grapini. Un interviu plin de mărturii cu adevărat emoționante. Astfel, sute de mii de români au aflat informații extrem de importante despre povestea neștiută a Mariei Grapini. Suferințele ascunse ale acesteia, secrete de familie, bătălii duse în tăcere, lecții de viață.

Totodată, telespectatorii prezenți sâmbătă, la orele 17, în fața Antenei 3 CNN, au mai aflat cum a învins marile suferințe, ce a învățat de la părinți și care este cea mai importantă moștenire pe care vrea să o lase nepoților. Mai mult, românii au mai aflat cum Maria Grapini a muncit pe vremea când era copil, care este rețeta de succes a unei căsnicii de 45 de ani și cum este să faci naveta, ani la rândul, București-Bruxelles-Strasbourg-Timișoara.

De asemenea, europarlamentarul umanist a făcut primele dezvăluiri despre viața de familie și implicit relația cu soțul, fiul, nora și nepoții. Totodată, Maria Grapini a vorbit despre cum a câștigat primii bani la CAP și cum și-a educat fiul să cunoască și să aprecieze valoarea banului, în contextul în care colegii acestuia îl strigau „milionarule”. Impresionant a fost momentul în care europarlamentarul a povestit cum nepoțica îi pune bigudiuri când vine de la aeroport!

Mărturii cu adevărat emoționante despre viața la țară, despre părinți, frate, soră și casa părintească.

O emisiune care a arătat tuturor că, înainte de a fi un om politic redutabil care se luptă, la Bruxelles, Strasbourg și nu numai, pentru drepturile românilor și implicit interesul național, Maria Grapini este un om care a reușit în viață prin propriile forțe, o viață care nu a scutit-o de provocări și cumpene dificile. Prin muncă, respect față de sine însăși, principii și valori pe care le promovează și apără cu asiduitate și, mai ales, prin dragostea față de țara pe care o iubește din toată inima…

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.