Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, pune „punctul pe i”: Boicotarea produselor şi a firmelor austriece din ţara noastră nu este o soluţie!

Ludovic Orban consideră că boicotarea produselor şi a firmelor austriece din ţara noastră nu este o soluţie, după respingerea aderării țării noastre la Schengen. „Să nu uităm că noi avem în continuare nevoie şi de votul Olandei şi de cel al Austriei. Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face”, a avertizat Orban.

Ludovic Orban, fostul premier al României și președintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Timişoara, că boicotarea produselor şi a firmelor austriece din ţara noastră nu este o soluţie.

Fostul premier a spus că deşi respectă dreptul fiecărui cetăţean român de a reacţiona aşa cum doreşte la decizia Austriei de a nu vota aderarea României la Schengen, Orban le transmite românilor că ” vinovații nu trebuie căutați în afară”.

„Neacceptarea României în Schengen reprezintă un eșec major al actualei coaliții PSD-PNL-UDMR și, mai ales, un eșec impardonabil al celui care ar trebui să conducă politica externă a țării, președintele Iohannis”, a scris Ludovic Orban în ziua în care România a ratat intrarea în Schengen.

Ludovic Orban a afirmat că nu trebuie confundată Austria cu cancelarul Karl Nehammer, care este preşedintele unui singur partid din această ţară, Partidul Popular, formaţiune care, după cum evoluează, susţine Orban, „va pierde alegerile, evident”.

„Orice cetăţean are dreptul să ia o decizie. Eu nu pot comenta o decizie personală (de boicotare – n.r.) pe care o ia un cetăţean român sau o firmă românească. Dacă vor să-şi deschidă un cont, o pot face la ce bancă vor, îşi pot alege orice partener comercial vor, dacă vor să alimenteze de la o benzinărie, o pot face de la care vor. Există o libertate economică, o libertate de alegere. Mai spun că sunt foarte multe firme româneşti cu acţionari austrieci în România, care au susţinut o decizie favorabilă României, inclusiv pentru că era interesul lor economic. Orice investitor în România are interesul evident ca România să devină membru în spaţiul Schengen, astfel încât să poată circula liber mărfurile, produsele, serviciile, inclusiv cetăţenii angajaţi”, a spus Ludovic Orban.

l

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.