Putin, un nou avertisment la adresa Europei

Vladimir Putin și trompetele sale nu ratează nicio ocazie să atace Europa pentru faptul că sprijină Ucraina în război. Recent, Rusia a lansat un nou avertisment pentru statele europene care livrează armament Kievului.

Rusia a transmis joi că chiar dacă țările europene se implică în conflictul din Ucraina prin livrările de armament către guvernul de la Kiev, nu o va împiedica să îşi ducă la bun sfârșit obiectivele campaniei sale militare.

Mai mult, Rusia a avertizat că ucrainenii vor fi cei care vor avea de suferit dacă Marea Britanie sau alte ţări occidentale vor furniza avioane de luptă Kievului.

Acest avertisment vine la scurt timp după ce, miercuri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mers în vizită la Londra, unde a cerut Regatului Unit să trimită avioane de luptă avansate Kievului.

Premierul britanic Rishi Sunak a anunțat că momentan, Londra nu a hotărât dacă va livra sau nu avioane Ucrainei, dar s-a angajat să antreneze piloţi ucraineni pentru a opera avioane de luptă ale NATO.

În replică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că orice livrare de avioane de luptă avansate la standardele NATO nu va aduce decât durere şi suferinţă ucrainenilor şi a criticat ţările NATO pentru asumarea unui rol mai ‘direct’ în conflict.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.