Liderul Forța Dreptei, cel care l-a susținut pe Nicușor Dan să ajungă primar al Capitalei, Ludovic Orban, susține că ANI lansează niște acuzații la adresa edilului care „nu au niciun suport legal și care îmbracă forma unei adevărate calomnii”.

„Cui îi este frică de Nicușor Dan? Nicușor Dan este un om extrem de scrupulos în privința legalității, corectitudinii, moralității, integrității. Acest lucru este recunoscut de toți cei care îi cunosc activitatea de primar general. Nici măcar numeroșii lui adversari politico-economici nu l-au atacat pe această temă.

Prin comunicatul de astăzi, ANI lansează niște acuzații la adresa lui Nicușor Dan care nu au niciun suport legal și care îmbracă forma unei adevărate calomnii. Pentru a da credibilitate demersului mai mult decât străveziu, ANI „produce” mai multe capete de acuzare. Nu se mulțumește doar cu incompatibilitatea, ci plusează cu conflict de interese administrativ, abuz în funcție și folosirea funcției pentu favorizarea unor persoane. Mai mult decât atât, ca să pună colac peste pupăză, anunță că a trimis și sesizări către prefect, Curtea de Conturi, Parchetul General și <organele de urmărire fiscală>”, a scris Ludovic Orban într-un mesaj pe Facebook.

El spune că, dacă ne uităm mai atent la „faptele” pentru care ANI a declanșat acest asalt contra primarului general, nu vedem nimic serios, decât interpretări forțate ale unor prevederi legale.

„Nicușor Dan nu a fost director la niciuna dintre instituțiile subordonate. Nicușor Dan a fost amendat de ISC ca primar general și ar fi fost culmea să nu fie apărat în instanță de direcția juridică a Primăriei Capitalei. Am văzut reacția lui Nicușor Dan și anunțul că va ataca în instanță raportul ANI. Sunt convins că instanțele de judecată îi vor face dreptate. Pe de altă parte, dacă tot îl acuză ANI de abuz în funcție și de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, pun și eu niște întrebări. Nu cumva tocmai cei care au „fabricat” o asemenea făcătură de raport sunt cei care au săvârșit aceste infracțiuni? Nu cumva în spatele acestui demers scandalos se află tocmai cei care au fost deranjați de integritatea, cinstea și legalitatea acțiunilor lui Nicușor Dan ca primar general?”, a mai scris liderul Forța Dreptei.