Ministrul Burduja, mesaj tranșant: Proiectul ION este o premieră de nivel mondial, nicio altă ţară din lume, niciun alt prim-ministru din lume nu are un consilier bazat pe inteligenţă artificială!

Premieră mondială: România este prima țară din lume care va avea un guvern consiliat de un robot. Ministrul Cercetării și Digitalizării, Sebastian Burduja, susține că îngrijorările cu privire la această tehnologie sunt nefondate. 

„Nu trebuie să fim modeşti, proiectul ION este o premieră de nivel mondial, nicio altă ţară din lume, niciun alt prim-ministru din lume nu are un consilier guvernamental bazat pe inteligenţă artificială.

Aceasta este prima ştire care ar trebui să facă înconjurul lumii şi ar trebui să plece din România. Vorbim de un guvern şi un premier viziunea şi curajul necesare de a susţine cu toată deschiderea un asemenea proiect”, a declarat ministrul Burduja.

Sebastian Burduja a explicat pe scurt cum va funcționa tehnologia.

„Proiectul este gândit în faze, aşa funcţionează o inteligenţă artificială. ION este în faza de învăţare, deci este foarte important pentru români să îi transmită gândurile lor, ce probleme au, ulterior, pe baza acestor date, ION le va procesa, le va sintetiza şi va putea să producă rapoarte care vor informa deciziile şi politicile publice ale Guvernulului”, a mai transmis Burduja.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.