România, rezultate excelente la Campionatul Mondial de Biatlon de Juniori

România a obținut rezultate excelente la Campionatul Mondial de Biatlon de Juniori, ce se desfășoară la Shchuchinsk (Kazakhstan), în perioada 4-12 martie 2023. Andreea Mezdrea s-a clasat pe locul 4 în proba feminină de 12.5km Individual, încheind cursa cu un timp de 43:26.1, la doar 13 secunde distanță de sportiva franceză medaliată cu bronz.

Podiumul după această probă a fost compus din sportivele Kaja Zorc (Slovenia), Jeanne Richard (Franța) și Leonie Jeannier (Franța).

La aceeași probă, Szidonia Kelemen s-a clasat pe locul 74, Vivien-Bernadett Andras pe locul 76, iar Eszter Bencze pe locul 78 dintr-un total de 81 de sportive.

Andreea Mezdrea a debutat în anul 2013 în competițiile naționale, iar din 2018 a fost cooptată în lotul reprezentativ de juniori al Romaniei, începând astfel să concureze și în competiții internaționale. Locul 4 obținut azi la Campionatul Mondial de Juniori reprezintă cea mai bună performanță a ei de până acum.

Rezultate bune au avut sportivii noștri și la BMW IBU World Cup de la Nove Mesto Na Morave (Cehia). Dmitrii Shamaev și Anastasia Tolmacheva, sportivii care reprezintă România, au făcut echipă în proba de Single Mixed Relay și au încheiat cursa pe locul 10 dintr-un total de 25 de echipe care au pornit de la start. Biatloniștii s-au clasat înaintea echipelor din țări precum Finlanda, Cehia, Belgia, Japonia, Statele Unite și Italia.

„Rezultatele obținute zilele acestea de sportivii români din loturile de biatlon ale României mă bucură și mă determină să pot spune, cu mândrie, că biatlonul românesc are viitor. Avem sportivi talentați și foarte muncitori care își construiesc, pas cu pas, capacitatea de a face performanță. Învață din greșeli și devin pe zi ce trece mai buni, lucru pe care trebuie să îl admirăm și să îl aplaudăm. Andreea Mezdrea a obținut locul 4 la Campionatul Mondial de Juniori de la Shchuchinsk, iar echipa formată din Dmitrii Shamaev și Anastasia Tolmacheva a obținut o clasare foarte bună, pe locul 10, la Cupa Mondială IBU de la Nove Mesto. Felicitări!”, declară Puiu Gaspar, Secretar General al Federației Române de Schi-Biatlon.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.