Simona Halep va ieși, după turneul de la Indian Wells, din Top 20 WTA!

Simona Halep a mai primit o veste proastă, chiar în timpul desfăşurării turneului WTA 1000 de la Indian Wells, urmând să iasă din Top 20 WTA la finalul competiţiei din SUA.

Românca (31 de ani, 19 WTA) nu a mai jucat niciun meci din 29 august 2022, când ceda în primul tur la US Open, în fața ucrainencei Daria Snigur, venite din calificări. După meci, a fost testată pozitiv la roxadustat şi suspendată provizoriu pentru dopaj. Chiar şi aşa, Simona Halep a reușit să încheie anul 2022 în Top 10 WTA.

Acum, la aproape șapte luni de la ultimul meci oficial jucat, Simona Halep va ieși din Top 20 WTA, mai precis după încheierea turneului WTA 1000 de la Indian Wells. În clasamentul WTA LIVE, absența Simonei Halep în întrecerea din California îi anulează cele 390 de puncte câştigate la ediţia precedentă, când a ajuns în semifinale, astfel că va coborî pe locul 23 în clasamentul mondial, fiind întrecută de Magda Linette, Donna Vekic, Madison Keys și Qinwen Zheng.

În a doua parte a lunii martie, Simona Halep va rămâne cu 1.565 de puncte şi poate ajunge în zona locurilor 25-30 ale clasamentului WTA.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.