David Popovici, calificare en fanfare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024!

Băiatul de aur al natației din România s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, după ce sâmbătă a câștigat medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatelor Naționale de Înot de la Otopeni.

David Popovici a câştigat a cincea medalie de aur la Campionatul Naţional de înot pentru seniori, tineret şi juniori, el impunându-se în proba de 100 m liber.

David Popovici, deținătorul recordului mondial în această probă, a oprit sâmbătă acul cronometrului la 47.61 secunde. În urma acestei performanțe, băiatul de aur al României a obținut biletul pentru Jocurile Olimpice din 2024.

În continuarea sa pe podium s-au clasat Constantin George Alexandru Stoica cu scorul de 49,98 secunde și Patrick Sebastian Dinu cu 50,13 secunde.

„Am reușit să o fac astăzi, pentru că mi-am propus. Nu era nicio grabă și tocmai asta e frumos. Când nu îți dorești ceva cu orice preț atunci reușești. Mă bucur să văd tribuna plină, aplauze și vouă. Mereu am spus că mă ajută asta.

Vă încurajez să veniți să ne fiți alături, eu și colegii mei avem nevoie. Eu și antrenorul meu ne propunem să fim ignoranți față de limite. Mă bucur că am obținut biletele pentru Paris”  a declarat David Popovici la TVR.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.