Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, intervenție fermă în PE: Atunci când reglementează, Comisia Europeană trebuie să țină cont de impactul deciziei asupra cetățenilor!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, în prezența comisarului european pentru Energie, Kadri Simson, atrage atenția Comisiei Europene, ca, atunci când reglementează, să țină cont de impactul acestei decizii asupra cetățenilor!

Potrivit eurodeputatului Grapini, piața energiei este foarte importantă în contextul în care viața fiecărui cetățean depinde de costul energiei.

“Știm că aceste crize succesive au dus la creșterea fiecărei facturi în parte. De asemenea, doamnă comisar, când reglementăm, trebuie să ținem cont de impactul acestei decizii asupra oamenilor!”, a punctat, în intervenția sa, Maria Grapini.

Mai mult, eurodeputatul PUSL a precizat că ritmul în care se reglementează la nivelul UE trebuie să țină cont de ritmul posibilității de implementare, pentru a nu se ajunge, în loc de coeziune, la o creștere a disparităților regionale.

“De aceea cred că trebuie să vă gândiți și la costurile de investiții în infrastructură, cât stoc facem, pentru a nu crește costul facturii și, până la urmă, trebuie să ținem cont că, până vom ajunge la cantitatea de energie regenerabilă pe care ne-am propus-o, trebuie să mai avem încă acces la gaz și la energia nucleară!”, a conchis Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.