Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, pune „punctul pe i”: Angajările în instituțiile statului trebuie să se facă pe criteriul competenței!

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, militează ca angajările în instituțiile statului să se facă pe criteriul competenței, conform principiului „omul potrivit, la locul potrivit”!

Eurodeputatul Grapini a precizat că, încă de când era în mediul privat, a propus ca niciun funcționar public, de la nivel local până la nivel central, să nu fie angajat până nu are o experiență managerială solidă.

Cât timp oamenii politici ajunși la guvernare continuă să numească în funcții oameni nepotriviți, o lege care să instituie principiul competenței și al experienței manageriale pentru numirile în funcții publice nu va trece, a punctat Maria Grapini care, în context, a opinat că, din fericire, în România sunt (și) oameni foarte bine pregătiți.

În privința ajutorului de stat acordat Blue Air, o companie care a a intrat în faliment, eurodeputatul PUSL susține că deși banii vor fi luați înapoi, aceștia nu se vor recupera de la cei vinovați, ci tot de la bugetul de stat, adică din buzunarul cetățenilor.

„Există posibilitatea ca instituția să se întoarcă asupra angajatului, asupra funcționarului care a greșit. Dar, din nefericire, nici Finanțele, nici alt minister nu se întarce împotriva funcționarului care a greșit. În aceste condiții, banii vor proveni din bugetul de stat. Legat de recompensarea celor care au falimentat Blue Air este, din nefericire, o practică veche de peste 30 de ani. Nici eu, când m-am dus în minister (n.r.- în perioada 2012-2014, Maria Grapini a deținut funcția de ministru delegat pentru întreprinderile mici și mijlocii, mediul de afaceri și turism), nu am găsit oameni care să fi avut succes în activitatea privată în domeniul lor și care, după aceea, să vină să facă politici publice. Nu poți să faci politici publice atâta timp cât nu ai fost în stare să conduci trei oameni și ai falimentat o companie!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.