Performanțe ale propriilor angajați. Monitorizare, răsplată și penalități

Departamentul de Resurse Umane este conceput pentru a sprijini conducerea în managementul angajaților. Munca acestui departament este esențială pentru buna funcționare a companiei și este responsabil, printre altele, de comunicarea internă în companie, este un fel de intermediar între management și echipă. Departamentul HR sprijină activ angajații și îi informează despre situația actuală.

Sistemul HRM în managementul personalului

Există multe instrumente disponibile pe piață care sprijină activitatea acestor departamente și facilitează luarea unor decizii bune de management. Sunt utile în special în situațiile create de pandemie – în timpul tranziției către modul de lucru la distanță sau reintegrarea angajaților în munca de la birou de către majoritatea companiilor. Deși implementarea unui sistem de management al resurselor umane presupune necesitatea introducerii unor schimbări, beneficiile pe care software-ul le va aduce pe termen mediu și lung sunt uriașe. Acest sistem automat de management al resurselor umane va avea un impact pozitiv asupra viitorului companiei, deoarece deciziile vor fi luate pe baza unor date actualizate constant.

Automatizarea proceselor cu utilizarea unui sistem integrat de management al resurselor umane va oferi companiei o imagine completă și globală a situației HR. Datorită unui software resurse umane se pot vizualiza cererile de concediu și disponibilitatea angajaților. Fișierele personale actualizate și complete oferă un control fără precedent asupra statutului de muncă. Platforma integrată asigură că toți utilizatorii au acces la aceleași date, permițând gestionarea adecvată a personalului. Sistemul HRM va ajuta orice organizație să economisească timp prin optimizarea tuturor resurselor umane.

Descoperă cele mai importante beneficii ale unui software resurse umane

  • Angajatul se poate ocupa singur de procese de HR

Software-ul permite angajaților să gestioneze ei înșiși anumite activități. Această soluție reduce numărul de procese dintre angajat și departamentul de HR, economisește timp și permite ambelor părți să se concentreze pe alte sarcini. Angajatul are acces la datele de salarizare și la diverse documente, de oriunde și în orice moment. Această soluție este utilă în special atunci când se lucrează de la distanță. De asemenea, angajatul poate face o modificare a informațiilor personale din dosarul său sau poate solicita concediu. Acestea sunt doar câteva dintre funcționalitățile disponibile în sistemul HRM.

  • Informații constante și actualizate

Un sistem cuprinzător de management al resurselor umane trebuie să aibă un instrument de comunicare internă similar unei cronologii, care permite publicarea unor informații curente, mesaje, sondaje, realizări sau rapoarte. Acesta este un spațiu menit să țină toți angajații informați în orice moment. Această soluție are două avantaje principale: în primul rând, permite evitarea excesului de informații, de exemplu prin e-mail. În plus, îmbunătățește comunicarea internă în cadrul companiei, ceea ce este esențial pentru un bun management al echipei. Ca urmare, atât mediul de lucru, cât și colaborarea dintre angajați sunt îmbogățite.

  • Control total în orice moment

Unul dintre principalele beneficii ale implementării unui sistem integrat de management al resurselor umane este disponibilitatea unui tablou de bord care colectează toate datele. Datorită acestuia, se poate obține o imagine completă a companiei, printr-o perspectivă asupra costurilor salariale, concediilor, absențelor și proceselor de angajare, transfer și concediere a angajaților. Toate informațiile vor fi surprinse în diverse grafice care vor oferi o viziune globală asupra performanței companiei, ajutând astfel managementul să ia deciziile corecte.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.