Zelenski ar putea fi primit de Papa Francisc la Vatican!

Întâlnirea dintre liderul ucrainean și Suveranul Pontif ar avea loc în momentul în care se anticipează că Ucraina plănuiește o contraofensivă puternică împotriva forțelor ruse invadatoare.

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, este așteptat să se întâlnească sâmbătă, 13 mai, cu Papa Francisc la Vatican, spun surse diplomatice citate de Sky News.

Călătoria, care ar fi deja planificată, nu a fost încă anunțată oficial. Ea va avea loc la doar două săptămâni după ce Papa a declarat că Vaticanul a fost implicat într-o misiune de pace pentru a încerca să pună capăt conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Întâlnirea dintre liderul ucrainean și Suveranul Pontif ar avea loc în momentul în care se anticipează că Ucraina plănuiește o contraofensivă puternică împotriva forțelor ruse invadatoare.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunţă că a aprobat ”un plan strategic exhaustiv” pentru reformarea sistemului de aplicare a legii, arătând că trebuie asigurat un sistem de garantare a justiţiei şi legii şi ordinii care să corespundă şi scopului privind accederea rapidă a Ucrainei în Uniunii Europene. ”Fiecare element al sistemului de stat – agenţiile de aplicare a legii, în primul rând – trebuie să lucreze în aşa fel încât oamenii să se simtă cu adevărat în siguranţă, ca oamenii să simtă cu adevărat justiţia, că ea este garantată la nivelul instituţiilor de munca de zi cu zi a celor după care oamenii judecă statul. Încrederea în interiorul statului şi încrederea în stat sunt construite pe încrederea în cei care acţionează în numele statului. Sistemul de aplicare a legii şi cel al procuraturii sunt elemente-cheie”, subliniază el.

Zelenski şi-a început mesajul de joi seară mulţumind luptătorilor şi unităţilor care s-au făcut remarcate în apărarea Ucrainei în această săptămână, vorbind despre cele din Khortytsia, Tavria, Odesa şi unităţi ale Gărzii Naţionale care participă la apărarea din regiunile Doneţk şi Lugansk.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.