Nicușor Dan, o nouă promisiune onorată. Modernizarea sistemului de transport din București, prioritatea primarului general!

Primarul general, Nicușor Dan, a precizat că în primele trei luni ale acestui an au fost cumpărate cu 30% mai multe abonamente și călătorii STB, față de începutul anului 2022, iar încasările la nivelul STB sunt cu 25% mai mari, comparativ cu primele trei luni ale anului 2022.
„Eficientizarea transportului public în comun este un proces în evoluție, așa că măsurile privind modernizarea transportului public continuă. Din cele 100 de tramvaie Astra, 32 sunt pe traseu, cele 100 de troleibuze vor fi livrate în primul trimestru al anului viitor, iar în privința celor 100 de autobuze electrice sper să finalizăm cât mai curând licitația”, a mai spus Nicușor Dan.
Potrivit lui Nicușor Dan, la acestea se adaugă și pașii făcuți în privința digitalizării – aplicația Google Maps, care arată călătorilor unde se află exact pe traseu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul cu care urmează să se deplaseze, și aplicația Youth TB, dedicată elevilor din Bucureşti și Ilfov pentru obţinerea abonamentului gratuit de transport.
„Totodată, suntem în diverse stadii cu alte proiecte privind transportul public în comun – reabilitarea a 40 de kilometri de linie de tramvai, extinderea infrastructurii de tramvai în Capitală pe 15 km, pentru a face conexiunea între zone importante ale orașului, montarea de panouri digitale în 968 de stații de transport, achiziția, prin PNRR, a 22 de troleibuze noi, cu autonomie extinsă, și a unor microbuze electrice.
Continuăm, așadar, modernizarea transportului public din Capitală, astfel încât acesta să devină o opțiune cât mai atractivă pentru bucureșteni”, a conchis primarul general.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.