Ludovic Orban îl susține pe Bogdan Bola: A refuzat să facă pact cu diavolul și a fost schimbat prin abuzul majorității PSDNL din Comisia de mediu a Camerei Deputaților!

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, a precizat că deputatul formațiunii sale, Bogdan Bola, a fost schimbat prin abuzul majorității din Comisia de mediu a Camerei Deputaților pentru ca PSDNL să poată trece prin comisie două grozăvii: modificări legislative care vor duce la desființarea neîngrădită a spațiilor verzi din localități și scoaterea jandarmilor din dispozitivul celor care asigură paza pădurilor.
Potrivit lui Orban, de un an și jumătate, Bogdan Bola, alături de mine și de alți 15 parlamentari liberali, a refuzat să facă „pact cu diavolul”, a demisionat din PNL și a construit alături de noi Forța Dreptei. Până ieri, și-a desfășurat activitatea în cadrul Comisiei de Mediu a Camerei Deputaților, a mai spus liderul Forța Dreptei.
„Ieri, la ședința comisiei, a refuzat să voteze un amendament depus de deputatul PSD Alfred Simmonis, deși a fost atenționat de două ori de președintele de ședință de la PSD, iar amendamentul a fost respins datorită votului colegului nostru”, a mai spus Orban.
De asemenea, a completat liderul Forța Dreptei, urma să intre în dezbaterea comisiei și proiectul de lege, inițiat de pesediști în favoarea rechinilor imobiliari, de modificare a Codului Urbanismului penstru a fi desființată interdicția actuală din lege de schimbare a destinației spațiilor verzi.
„Ședința comisiei a fost oprită după respingerea amendamentului lui Simmonis și, la ședința de plen de ieri, deși nu era ședință de vot final, liderul grupului PNL a impus votarea unui proiect de hotărâre a Camerei Deputaților special făcut pentru eliminarea lui Bogdan Bola din Comisia de Mediu. După acest vot, Comisia de mediu a fost convocată din nou și a avut majoritate pentru adoptarea rapoartelor la cele două mizerii, majoritate dobândită ca urmare a deciziei abuzive de eliminare a lui Bogdan Bola din comisie.
La astfel de mizerii se pretează guvernanții pentru a impune adotarea unor modificări legislative cu dedicație. Vom vota împotriva celor două proiecte de lege și, în cazul în care vor fi adoptate de majoritatea guvernamentală, le vom ataca la CCR. De asemenea, vom încerca să atacăm la CCR și hotărârea Camerei de schimbare cu forța a colegului nostru din Comisia de mediu”, a precizat Ludovic Orban.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.