Simona Halep ratează o șansă istorică la Wimbledon

Simona Halep (31 de ani, locul 50 WTA) așteaptă de nouă luni decizia în cazul de dopaj, iar această aşteptare a făcut-o să piardă definitiv un privilegiu care i-a fost ignorat pe nedrept de organizatorii de la Wimbledon, cel mai prestigios turneu de tenis din lume.

Este vorba despre onoarea de a deschide turneul pe Terenul Central de la All England Club, ce le revine întotdeauna câştigătoarelor ediţiei anterioare, dar care, printr-o conjunctură nefericită, nu i-a revenit niciodată Simionei Halep, deşi aceasta a triumfat în ediţia din 2019.

Conform tradiţiei, primul meci al zilei de marți pe Terenul Central de la Wimbledon trebuie să fie disputat de campioana en-titre! În absența lui Ashleigh Barty – retrasă din activitate, organizatorii au desemnat-o în 2022 pe Iga Swiatek, deși poloneza nu a triumfat niciodată la turneul de la Wimbledon.

Campioana din 2019 nu s-a putut bucura de acest drept în 2020, când turneul a fost anulat din cauza pandemiei, dar nici în 2021, când a ratat participarea după ce s-a accidentat. Într-un sondaj realizat printre fani, 73% dintre ei au considerat că Halep era îndreptățită să deschidă ziua pe Terenul Central, anul trecut, dar cu toate aceastea a fost ignorată de organizatori.

Probabil că Simona Halep nu va mai beneficia niciodată de privilegiul meritat la Wimbledon, după ce a picat un test anti-doping. Românca ar trebui să câștige din nou prestigiosul turneu de la All England Club, lucru imposibil în aceest an, în condițiile în care i-a fost interzisă participarea Grand Slam-ul londonez.

Pentru fiecare campioană de la Wimbledon a reprezentat o mare mândrie și satisfcație să deschidă balul la următoarea ediție, iar Simona Halep ar fi meritat pe deplin acest drept, ținând cont că a câștigat o finală memorabilă, 6-2, 6-2 cu Serena Williams.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.