Cupa Mondială de senioare de la Cluj, repetiție pentru mondialul din Spania 

Irina Deleanu, șefa de la gimnastică ritmică, a încheiat două săptămâni de foc: un campionat mondial de junioare și un concurs mondial de senioare, ambele desfășurate în România. 

Orașul Cluj-Napoca a fost pentru două săptămâni locul în care cele mai bune sportive din gimnastica ritmică mondială, atât la junioare cât și la senioare, și-a dat întâlnire.

La o săptămână după mondialul de junioare, la sala BTArena, a avut loc cupa mondială de senioare, acolo unde România a participat cu 8 sportive. Surorile Annaliese și Christina Drăgan, la individual și cu ansamblul de senioare: Claudia Mitran, Alenia Biringer, Antonia Stănescu, Anisia Drăgan, Carina Buniov și Dalia Marin. La finalul competiției, România a ocupat locul 12 în proba de ansamblu, din 32 de țări participante, iar la individual compus Christina Drăgan a terminat pe locul 14, iar sora ei mai mare, pe 16. În finalele pe obiecte,  Annaliese a prins finala la măciuci, unde a terminat pe locul 7.

La Cupa Mondială de la Cluj au participat 32 de țări, iar spectatorii au putut să o vadă pe covor pe campioana mondială, Sofia Rafaelli, care a și câștigat la individual compus.

Obiectivul, calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 

După terminarea Cupei Mondiale, Irina Deleanu a răsuflat ușurată.

„Am avut o perioadă extrem de grea, cu multe nopți nedormite, dar pe care am terminat-o cu bine. La senioare se putea mai bine, ne doream să prindem mai multe finale, dar avem timp până la Campionatul Mondial de la Valencia să ne îmbunătățim exercițiile” -Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.  

Campionatul Mondial de senioare va avea loc în Spania, la Valencia între 23-27 august, iar România va participa cu două sportive, Annaliese Drăgan și Andreea Verdeș.

„Competiția este una extrem de importantă, cu bilete de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor. Acesta este obiectivul nostru” –-Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică. 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.