Primarul general, o nouă promisiune onorată. Clădirea monument istoric în care a funcționat Banca Națională a României și Creditul Funciar Rural va fi consolidată!

Primarul general, Nicușor Dan,  a precizat că se expertizează pentru consolidare clădirea monument istoric în care a funcționat o perioadă Banca Națională a României și Creditul Funciar Rural.
Potrivit lui Nicușor Dan, Primăria Capitalei, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, continuă activitățile de expertizare a clădirilor în vederea consolidării acestora, iar zilele acestea se lucrează la clădirea monument istoric de pe Bd. I.C. Brătianu nr.10, sector 3. Astfel, imobilul va fi consolidat, reabilitat și refuncționalizat, a mai spus primarul general.
Pentru elaborarea expertizei tehnice se efectuează o serie de teste, printre care realizarea releveului clădirii (prin scanare 3D), se analizează structura de rezistenţă, se efectuează analize si teste (nedistructive) pentru determinarea caracteristicilor materialelor, studiu geotehnic (foraje, dezveliri de fundaţii) etc.
Imobilul are parter, etaj și mansardă şi o suprafaţă desfăşurată de cca. 3.653 mp, a complet Nicușor Dan.
Reamintim că, potrivit unui proiect adoptat în decembrie 2017 de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Primaria Capitalei a platit 17,7 milioane lei pentru achizitionarea cladirii, a adăugat Nicușor Dan.
Potrivit primarului general,  imobilul figurează pe lista monumentelor istorice, la categoria B şi datează de la sfârșitul sec. XIX – anul 1880. Construită după planurile arhitectului francez Paul Gottereau ca sediul al instituţiei financiare Creditul Funciar Rural, clădirea a găzduit și primul tezaur al BNR.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.