Fapte, nu vorbe, la Primăria Capitalei. Nicușor Dan anunță că încă 9 spitale din Capitală vor beneficia de investiții în proiecte de digitalizare, în valoare de 51 de milioane de lei!

Primarul general, Nicușor Dan, a precizat că încă 9 spitale din Capitală vor beneficia de investiții în proiecte de digitalizare, în valoare de 51 de milioane de lei. Proiectele aprobate în cea mai recentă ședință de Consiliu General vor fi depuse spre finanțare din PNRR, a mai spus primarul general.
Potrivit lui Nicușor Dan, digitalizarea activității spitalelor vizează achiziţii de componente hardware, modernizarea rețelelor de calculatoare, digitalizarea fluxurilor de documente, realizarea de baze de date sigure, până la platforme integrate pentru creșterea adresabilității.
Spitalele “Victor Babeș”, “Dr. Ioan Cantacuzino”, Foișor, “Victor Gomoiu”, Filantropia, Colentina, “Sfânta Maria”, “Dr. Panait Sârbu” și “Centrul Sfântul Stelian” vor fi beneficiarele investițiilor, a punctat edilul.
Nu în ultimul rând. Nicușor Dan a precizat faptul că, până acum, ASSMB, instituție aflată în coordonarea viceprimarului Horia Tomescu, a mai obținut următoarele finanțări prin PNRR: un proiect pentru componenta „Infrastructură spitalicească nouă” (în valoare de 51 milioane lei), 6 proiecte pentru componenta „Unități de asistență medicală ambulatorie” (în valoare de 24 milioane lei) și 5 proiecte pentru componenta „Reducerea riscului de infecții nosocomiale” (în valoare de 46 milioane lei).
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.