Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, speră într-un armistițiu în conflictul Rusia- Ucraina până la începutul lui 2024: „România este profund afectată de conflict și pierde economic enorm!”

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat că armistițiul de încetare a focului în conflictul Rusia-Ucraina este necesar a se încheia înainte de începerea alegerilor din 2024. „România este profund afectată de conflict și pierde economic enorm!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

„Eu sper că mergem spre pace pentru că anul viitor dacă nu se va încheia un armistițiu, pentru că nu numai în România, dar și în SUA avem alegeri, se va alege praful de tot în urma acestui război. Ideea este că ar trebui ca până la începutul anului 2024 să se încheie această pace pentru că România este perdantă pe toate planurile!”, a mai spus Maria Grapini.

De altfel, europarlamentarul PUSL a militat pentru pace încă de la începutul războiului din Ucraina. În plenul PE, în numeroase intervenții, inclusiv în prezența Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, a cerut soluții de oprire a războiului din Ucraina.

“Nu sunt de acord cu ce s-a spus de către unii colegii, și anume, că armele ajută, nu omoară oameni! Armele omoară oameni de aceea, domnule Borrell, trebuie să mergeți pe această cale, a păcii!”, avertiza umanista Maria Grapini.

De asemenea, eurodeputatul PUSL a solicitat Comisiei Europene, atât în plenul PE de la Bruxelles, cât și la Strasbourg, adoptarea unor măsuri concrete pentru a atenua efectele războiului din Ucraina asupra cetățenilor europeni.

„Diplomația lumii a eșuat! Trebuie găsite căi de negociere și nu trebuie uitați cetățenii europeni care trăiesc sub amenințarea extinderii conflictului și a sărăciei!”, a avertizat, încă din primele zile ale războiului, eurodeputatul Grapini care, în context, a adăugat că liderii lumii trebuie să găsească mijloace de negociere și, implicit, de blocare a acestui război devastator!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.