Au topit asfaltul în centrul Bucureștiului! 

La 39 de grade și sub privirile emoționante ale părinților și bunicilor, micii piloți de la karting electric s-au întrecut pe Calea Victoriei pentru un loc pe podium la Marele Premiu al Capitalei. 

Ambiție, dorință, entuziasm și voie bună. Acestea au fost ingredientele etapei de karting electric desfășurată în București la temperaturi de aproape 40 de grade Celsius.

Căldura sufocantă le-a dat mari bătai de cap copiilor.

„A fost foarte greu pentru că nu ai prea mult aer și trebuie să respiri încet, să nu îl consumi” – Anelisse Ionașcu, pilot de katring electric la clasa Microwatt.  

„E greu și obositor să concurezi în combinezon pe o asemenea căldură”- Alexandra Burda, pilot karting electric, clasa MiniWatt.  

Cursa nu a fost lipsită nici de incidente, pe care copiii le-au depășit.

„A fost o etapă frumoasă, dar mi s-a părut periculoasă. Am avut două accidente. Un copil s-a răsucit, a intrat în baloți și eu am intrat în el, dar nu s-a întâmplat nimic grav”  Anelisse Ionașcu, pilot de katring electric la Clasa Microwatt.  

La 9 ani, Anelisse are deja 4 ani de karting electric și a câștigat tot ce se putea până acum. La etapa de pe Calea Victoriei a ieșit vicecampioană. Pe lângă karting, mică sportivă mai face multe alte activități.

„Fac tenis de câmp, pian, dansuri, chineză și am început și lecțiile de chitară. Sunt bună la toate” -Anelisse Ionașcu, pilot de katring electric la Clasa Microwatt.

Anelisse a făcut și o demonstrație în limba chineză. „Bună, pe mine mă cheamă Anelisse” -Anelisse Ionașcu, pilot de katring electric la Clasa Microwatt.

Pentru Maia, competiția de pe Calea Victoriei a fost ultima la karting electric.

„A fost superb, mi s-a părut totul foarte intens, kartingul electric va rămâne în inima mea” -Maia Bucura, pilot de karting electric la clasa Super MiniWatt.  

Din toamnă, ea va face pasul la competițiile de mașini.

„În octombrie voi avea prima competiție la slalom paralel. Am ales să concurez tot pe o mașină electrică, mi s-a părut foarte interesant și vreau să și protejez mediul înconjurător” -Maia Bucura, pilot de karting electric la clasa Super MiniWatt.  

25 de copii la etapa de pe Calea Victorie 

Etapa a 5-a din cadrul Campionatului Național de Karting Electric, Marele ePremiu al Orașului București s-a desfășurat sub autoritatea FRAS în weekend-ul trecut.

Concursul a avut loc pe Calea Victoriei și la el au luat parte 25 de piloți cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani. Organizatorii evenimentului au fost Robert și Tina Drăgan, cei care dețin Clubul de Karting București. Ultima etapă a Campionatului Național de Karting Electric va avea loc între 9-10 septembrie la Academia Titi Aur.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.