Argint pentru România la Campionatul Mondial de Biatlon-Role din Slovacia

România a încheiat Campionatele Mondiale de Biatlon-Role, desfășurate în perioada 24-27 august la Brezno-Osrbile (Slovacia), cu rezultate extraordinare. Reprezentantul țării noastre, Dmitrii Shamaev, a devenit vicecampion mondial, câștigând medalia de argint în proba de masculină de Mass Start.

Federația Română de Schi-Biatlon a participat cu 11 sportivi la Campionatele Mondiale de Biatlon-Role de la Brezno-Osrbile (Slovacia): patru la juniori (David Marian Folea, Horia Nicolae Urs, Maria Elisabeta Duicu și Dorina Georgia Pușcariu) și șapte la seniori (George Răzvan Buta, Cornel Puchianu, Dmitrii Shamaev, George Marian Colțea, Anastasia Tolmacheva, Elena Aleksandra Chirkova și Andreea Mezdrea). Atât juniorii, cât și seniorii, au concurat în 3 probe la masculin și 3 probe la feminin.

Dmitrii Shamaev a devenit vicecampion mondial în proba masculină de Mass Start, terminând cursa pe locul 2, după Taras Lesiuk din Ucraina, dar înainte de ocupantul locului 3, Vytautas Strolia din Lituania.

Acesta a reușit și performanța de a se clasa pe locul 4 mondial în finala probei masculine de 7.5km Super Sprint. În aceeași finală, Cornel Puchianu a ocupat locul 24, iar George Colțea locul 30.
La 7.5km Sprint masculin seniori, Dmitrii Shamaev a încheiat cursa pe locul 8, George Marian Colțea pe locul 40, Cornel Puchianu pe 48, iar George Răzvan Buta pe locul 53, dintr-un total de 66 de sportivi.

Anastasia Tolmacheva a concurat în finala probei feminine de 7.5km Super Sprint și ocupă locul 13 în clasament.

În proba feminină a senioarelor de 6km Sprint, Anastasia Tolmacheva ocupă locul 21, Andreea Mezdrea locul 35, iar Elena Aleksandra Chirkova locul 40 dintr-un total de 56 de sportive.

Anastasia Tolmacheva s-a clasat pe locul 14 mondial în proba feminină de Mass Start, cea în care au concurat 30 cele mai bune sportive din lume.

La 7.5km Super Sprint, feminin junioare, Dorina Georgia Pușcariu a ocupat locul 26, iar David Marian Folea s-a clasat pe locul 19 la 7.5km Super Sprint, masculin juniori.

În proba feminină a junioarelor de 6km Sprint, Dorina Georgia Pușcariu s-a clasat pe locul 18, iar Maria Elisabeta Duicu pe locul 26 din 41 de sportive care au pornit de la start.

Juniorii au concurat în proba de 7.5km Sprint, unde Horia Nicolae Urs ocupă locul 29, iar David Marian Folea locul 33 din 61 de sportivi.

În ultima zi de competiție, juniorii au obținut următoarele rezultate: Dorina Georgia Pușcariu s-a clasat pe locul 21, Maria Elisabeta Duicu pe locul 29 la 7.5km Pursuit, Horia Nicolae Urs ocupă locul 34, iar David Marian Folea locul 36 la 10km Pursuit.

„Participarea echipei României la Campionatele Mondiale de Biatlon-Role a fost încununată de succes. Dmitrii Shamaev a încheiat competiția din Slovacia cu o medalie de argint, un titlu de vicecampion mondial, un loc 4 și un loc 8 la seniori. Medalia de argint a venit chiar în proba de Mass Start, cea în care participă primii 30 de sportivi din lume, ca urmare a rezultatelor din probele anterioare ale Campionatelor Mondiale. Sezonul competițional din acest an a început astfel extrem de frumos pentru sportivii din lotul de biatlon al României și sperăm că va continua la fel. Sportivii sunt determinați, foarte muncitori și se pregătesc intens pentru a obține rezultate cât mai bune. Noi îi susținem cât de mult putem și sperăm să avem parte și de finanțarea necesară pentru a face peformanță la cel mai înalt nivel. Potențial și voință am demonstrat că există!”, declară Puiu Gaspar, secretar general al Federației Române de Schi- Biatlon.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.