Românii vor plăti, la gaze, facturi mai mari la toamnă!

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, spune că românii vor plăti facturi mai mari din toamnă.

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, spune că românii ar putea plăti facturi mult mai mari începând din această toamnă. Potrivit acestuia, eliminarea subvențiilor la energie ar putea duce instant la dublarea facturilor pentru consumatori şi creșterea profiturilor cu cel puțin 25% pentru furnizori.

Astfel, potrivit specialiștilor de la România Inteligentă, întregul proces de eliminare a ajutorului de la stat va fi mult mai dificil de implementat decât introducerea acestor subvenții. „Fiecare client are un contract semnat cu un furnizor de energie și gaze, la un preț pe care l-a stabilit la un moment dat, în 2022, 2021, preț care astăzi este unul foarte ridicat.

În situația în care, de exemplu, mâine s-ar abroga legislația de plafonare, automat s-ar reveni la prețurile din contract, adică la niște prețuri mult mai ridicate. Din analiza pe care am făcut-o în raport cu două facturi din București, una la energie electrică și una la gaze naturale, a rezultat că vom avea cel puțin o dublare la energia electrică și mai mult decât o dublare la gaze.

Un astfel de proces trebuie atent analizat și atent implementat, de așa natură încât să nu se ajungă în situația în care să avem o explozie a prețurilor facturilor românilor”, a declarat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, la Antena 3.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.